Välkommen till NHL-hockey i paradiset

img_0411 img_1693 img_1692

Under hela förra säsongen hängde Victor Hedman och Anton Strålman på parkeringshuset mitt emot Tampa Bay Lightnings hemmaborg Amalie Arena och tittade ner på besökarna på väg till och från NHL-matcherna.

Två trygga, säkra, stabila svenska backar som säsongen innan tog laget till tre vinster från en Stanley Cup-seger.

Inför den här säsongen är det Alex Killorn och Brian Boyle.

Nu två tuffingar. Två spelare med stort hjärta, som inte lägger fingrarna emellan i närkamperna.

Vad säger det om ett favorittippat Tampa inför säsongen som inleds nästa vecka?

Budskapet är tydligt. Säsongen 2016-17 har Tampa ett lag som går all in för att bucklan ska få firas på Floridas västkust i juni.

Med åttaårskontraktet försvann all tveksamhet kring lagets stora stjärna Steven Stamkos.

Med åttaårskontraktet, ett år innan det gamla går ut, till lagets bästa back Victor Hedman ströks allvaret i satsningen under ännu tydligare.

På bilden ovan kan ni se vilka Hedman får hänga med i år. Nu är han och Stamkos på samma bild tillsammans med Ryan Callahan.

Fantastiskt kul att under dessa förutsättningar för andra året i rad få vara på plats och följa laget nära. Det är ett drömjobb att leva i ständigt olika varianter av sommar och samtidigt ha tillgång till att se världens bästa hockey. Jag kommer direkt från två veckor med World Cup-hockey i Toronto och ser med stor spänning fram emot att trenden med ultrasnabb hockey, och ungdomlig entusiasm, kommer att fortsätta också i ligan.

Är ni intresserade av NHL i allmänhet och/eller Tampa i synnerhet kan ni följa säsongen på den här bloggen, som jag kommer att driva vid sidan av mitt vanliga jobb som sportreporter på Dagens Nyheter.

Där, på dn.se/sport, kan ni varje morgon läsa mina rapporter om vad som hänt i NHL-hockeyn när ni låg och sov. Det var rekordmånga svenskar i NHL förra säsongen. Mitt fokus ligger naturligtvis på svenskarna, men ni kommer också att få läsa hur det går för renoveringsobjektet Toronto, den nye superstjärnan Connor McDavid och hur regerande mästarna Pittsburgh med Sidney Crosby i spetsen, ska ta sig an alla utmanare.

Med Dagens NHL kommer ni att få dagliga uppdateringar kring vad som händer i världens bästa hockeyliga. Redan i morgon dyker jag rakt in i en het försäsong där nu också World Cup-spelarna börjar ansluta till sina klubblag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.