Brent Burns San Jose vinner Pacific Division, men går inte till final.
Femfaldiga Stanley Cup-mästarna Edmonton har haft rätt många tunga år nu. Detta trots att laget fått chansen att flera gånger välja först i draften. Talangerna har strömmat till laget i Albertas huvudstad, men det har aldrig lyft.
Det är mycket nytt i Edmonton den här säsongen, som talar för att det kan komma att hända något som vänder stagnationen.
Inte minst arenan. Helt nyöppnade Rogers Place, med plats för 18 641 och med den största mediakuben i NHL kommer att bli ett lyft för laget.
Det finns många exempel på att en ny arena blivit det för lag i olika idrotter och jag tror den blir en del i lyftet för Edmonton den här säsongen.
Ytterligare ett bevis på att klubben vill satsa nytt och rensa ut gammalt är att den blev först i NHL som gör sig av med två draftettor, fortfarande i unga år, inför samma säsong. Taylor Hall till New Jersey följdes av Nail Yakupov till St. Louis så sent som förra veckan.
En annan faktor är givetvis Connor McDavid. Supertalangen, som trots att han fick första säsongen delvis förstörd av ett brutet nyckelben, hann visa sin kapacitet. I World Cup i Toronto ledde han Nordamerikas U23:or vars spel tjusade alla på plats.
McDavid har växt till sig rent fysiskt och utnämningen till lagkapten kommer göra att han växer än mer som ledare i laget, fram för allt med att föregå som gott exempel på isen. För det här är en talang med både kraft, speed och ett speciellt utvecklat spelsinne.
Edmonton tangerade i våras Floridas mindre smickrande rekord om att ha missat slutspel flest år i rad. Båda står nu på tio raka säsonger. Florida hade sin djupa dal 2001-11. Men Edmonton bli knappast ensam rekordhållare i vår. Laget kommer att flyga fram under hösten och samla på sig tillräckligt med poäng för att spela slutspel.
McDavid är en spelare som redan den här säsongen kan slåss i toppen av poängligan. Han kan också få en spelare som Jordan Eberle att lämna sitt plattform runt 65 poäng.
Men därbakom finns också Ryan Nugent-Hopkins, en annan som valdes först i draften. Där finns den tyske centern Leon Draisaitl, ni minns han som gjorde hattrick på Tre Kronor i sista träningsmatchen inför World Cup. Han slog igenom i fjol med en strålande avslutning på säsongen.
Milan Lucic fysiska spel har plockats in från Los Angeles och Jesse Puljujärvi, som faktiskt är född i svenska Älvkarleby, är ytterligare en av alla finska talanger som poppar upp överallt. Båda kommer att bidra på sitt sätt i ”Nya Edmonton”.
Det finns svenskt också i högintressanta Edmonton. Anton Lander lär få tufft att få speltid bland all den här talangen. Men hans uppoffrande hårda arbete behövs också.
Och på backsidan kompletteras nu Oscar Klefbom med Adam Larsson. Samma dag som bytesbomben Shea Weber mot P.K. Subban briserade växlades Taylor Hall, lagets poängkung och ytterligare en draftetta, mot Adam Larsson i New Jersey.
Adam har setts som en supertalang ända sedan han åkte över till NHL, som 18-åring 2011. Han hade dock svårt att få en roll han trivdes i hos New Jersey och fick spela en hel del i AHL också. Först med tränarbytet kom lyftet där förra säsongen, som han också avslutade med ett bra VM.
Nu kommer dock Adams eldprov. Han fick ett femårskontrakt av Edmonton, där bara slovakiska World Cup-backen Andrej Sekera har mer betalt. Det gäller för Adam Larsson att bli en ledande back åt båda håll i det här laget för att väga upp att klubben gjorde sig av med en 65-poängsskytt från i fjol.
Jonas Gustavsson har också tillkommit och får ta upp kampen om rollen som förstemålvakt med Cam Talbot.
Jag tror ändå att San Joses stabila lag kommer att vinna Pacific, men Edmonton skräller och blir tvåa.
Anaheim får en bättre start, kan väl inte bli sämre än i fjol, och tar tredje slutspelsplatsen.
Utöver Edmonton är Calgary också ett framtidslag och jag tror de tar en av wild card-platserna i Western Conference i tuff kamp med Los Angeles, ett lag på nedgång.
Så här ser jag på lagen i Pacific Division
San Jose
Var det sista chansen som gick för veteranerna Joe Thornton och Patrick Marleau i Stanley Cup-finalen som Pittsburgh vann i juni?
Mycket talar för det även om laget fortfarande är riktigt starkt. Men då krävs att Thornton fortsätter bidra som han gjorde i fjol. Men har 37-åringen det i sig?
Det stora offensiva lasset får dock Logan Couture och Joe Pavelski dra. De lär också få hjälp av finländaren Joonas Donskoi, som slog igenom i fjol och gjorde rena konstmålet mot Anaheim i natt.
Förre Frölunda-talangen från Danmark, Mikkel Bödker får en ny chans här när han kommer från Colorado.
Backsidan är stark med storskytten Brent Burns, som vann skytteligan för NHL:s backar i fjol med 27 fullträffar, och defensivt starke Marc-Edouard Vlasic.
Melker Karlsson gör sin tredje säsong i laget och hade ett väldigt bra slutspel där han gjorde flera viktiga mål. Han kommer säkert att få ett större ansvar i år.
Styrkan finns i laget att ta mycket poäng i grundserien och även vinna någon omgång i slutspelet. Men någon ny Stanley Cup-final, det blir det inte.
Bästa värvningen: Mikkel Bödker, forward, Colorado
Tuffaste tappet: Ingen som gör laget svagare.
Edmonton
Se ovan.
Bästa värvningen: Hoppas det är Adam Larsson, men kan mycket väl bli Milan Lucic.
Tuffaste tappet: Taylor Hall
Anaheim
En bra start på 2016 räddade äran efter fiaskohösten där laget sågs som ett av två lag i Stanley Cup-final. Ändå fick coachen gå Bruce Boudreau gå efter säsongen. Men att ta in Randy Carlyle, som tog laget till Stanley Cup-segern 2007, igen i hans ställe känns ospännande och jag tror inte det är speciellt lyckat alls i dagens moderna hockey som bygger på speed fram för allt.
Varken Rickard Rakell, som slog igenom i fjol, och framtidsbacken Hampus Lindholm har ännu inte fått nya kontrakt. Båda lär behövas för sin fart i ett annars fysiskt tungt lag.
Fortfarande handlar det mycket om Ryan Getzlaf och Corey Perry. Men Getzlaf var en av de blekaste i Kanadas World Cup-lag. Andrakedjan med Jakob Silfverberg och Ryan Kesler blir desto viktigare och måste bidra från start. Jakob har haft bra avslutningar två säsonger i rad. Nu behöver han börja producera från start. Positivt att han gjorde två mål i nattens genrep mot San Jose.
John Gibson får ett större ansvar i mål nu när sedan Frederik Andersen försvann till Toronto, vilket kan vara bra för honom.
Bästa värvningen: Att skriva nya kontrakt med Rickard och Hampus så fort som möjligt.
Tuffaste tappet: Egentligen ingen.
Calgary
Det här var redan innan tillskotten av målvakten Brian Elliott och Troy Brouwer från St. Louis ett mycket talangfullt och intressant lag. De här två tillför, ihop med lagets toppback Mark Giordano, viktig rutin.
Talang finns i överflöd med forwards som Johnny Gaudreau, som precis fick ett nytt sexårskontrakt, Sean Monahan, Sam Bennett och backen Dougie Hamilton.
Mitt i den här mixen finns Mikael Backlund som en rutinerad och mycket viktig andracenter. Han fick också sällskap av rutinerade defensive backbjässen Nicklas Grossmann i sista stund.
Ett frågetecken är väl nye coachen Glen Gulutzan. Under sin aktiva karriär spelade han en säsong i finska andraligan och han har också coachat Tranås. De tre senaste säsongerna har han varit assisterade i Vancouver. han kan mycket väl vara helt rätt man att leda detta talangfulla lag.
Bästa värvningen: Brian Elliott, målvakt, St. Louis
Tuffaste tappet: Joe Colborne, Colorado
Los Angeles
Anze Kopitar är ligans högsta betalde den här säsongen. Slovenen och lagkaptenen måste visa det i år med att göra sin bästa säsong hittills, då flera andra forwards börjar tappa med ålderns rätt. Målskytten Marian Gaborik har brutit foten och det tar ett tag innan han är med igen.
Tyler Toffoli slog igenom i fjol och förväntningarna på Tanner Pearson är höga.
NHL:s bäste back, i alla fall om man ska tro de som utsåg Norris Trophy-vinnaren, Drew Doughty och målvakten Jonathan Quick bidrar också till att göra LA till ett svårslaget lag.
Förre lagkaptenen Dustin Brown har tappat mycket och frågan är vad som händer med honom då han sitter på ett dyrt kontrakt.
Bästa värvningen: Teddy Purcell, Florida
Tuffaste tappet: Milan Lucic, Calgary
Arizona
Främst lagets poängkung Oliver Ekman Larsson, men också de andra ungdomarna bär laget också den här säsongen. Oliver har fått sällskap av en ny toppback i Alex Goligoski vilket kan avlasta en del. Men Ekman Larsson måste fortsätta var en av de målfarligaste backarna i NHL. Det och det ledarskap det medför behöver det här laget.
Backen Klas Dahlbeck fick dock ingen plats i laget utan skickades efter 90 NHL-matcher med laget till svenskkolonin i Carolina.
Fjolårets nykomlingar Max Domi och Anthony Duclair gjorde laget till ett av de mest sevärda i fjol. De måste ta ytterligare ett kliv och inte bara vara bra under hösten. 19-årige Dylan Storme kommer den här säsongen att matchas in som andracenter.
Veteranen Shane Doan, som snart blir 40 år, inleder sin 20:e säsong i klubben vilket är imponerande. 34-årige målvakten Mike Smith hade en del skadeproblem förra säsongen. Han behöver hålla sig frisk för att laget ska göra en bättre säsong.
Bästa värvningen: Alex Goligoski, Dallas
Tuffaste tappet: Antoine Vermette, Anaheim
Vancouver
Daniel och Henrik Sedin får Loui Eriksson som spännande kedjekamrat. Trion kommer att göra en hel del poäng, men det märktes också i World Cup att båda tvillingarna har tappat. De är 36 år nu när de går in i det som kan vara deras näst sista säsong i NHL.
Bakom dem är det ruskigt tunt. Att satsa på Loui var ju heller inte direkt att föryngra laget. Sven Baertschi och Bo Horvat var okej i fjol, men mer krävs.
Anton Rödin, SHL:s bäste i fjol, ser ut att ta en plats och det ska bli väldigt intressant att följa honom hans andra försök i Nordamerika.
Hjälten mot Ryssland Jacob Markström visade i World Cup att han den här säsongen på allvar kan utmana Ryan Miller om förstaspaden. Alexander Edler kämpar på i en ganska tunn backbesättning.
Bästa värvningen: Loui Eriksson, Boston, men det kan bli Anton Rödin, Brynäs.
Tuffaste tappet: Dan Hamhuis, Dallas