Det är mycket Gretzky nu

Han är hockeyhistoriens bäste spelare. Efter att ha varit borta ur rampljuset sedan han lämnade Phoenix Coyotes, som laget då hette, 2009 är det plötsligt allt ljus på Wayne Gretzky igen. Han dyker upp i alla möjliga olika sammanhang.

Det började under World Cup-dagarna i Toronto. Wayne kom på en pressträff där NHL:s 100-årsfirande presenterades. Gretzky ska finnas med som någon slags ambassadör under jubileumsåret.

Sedan var det dags för invigningen av Rogers Place, den nya arenan i Edmonton. I samband med det presenterades också att Gretzky återigen har fått en styrelsepost i bolaget som äger Edmonton Oilers.

Han kommer att tillbringa mycket mer tid i staden där han vann fyra Stanley Cup och funderar nu på att skaffa sig en plats att bo i staden.

Vid invigningen av Rogers Place skrinnade Wayne och Mark Messier runt isen före första matchen till publikens enorma glädje.

Han ilade tillbaks till Los Angeles och hann med lagets 50-årsfirande också innan det var dags att presentera sin nya bok ”99: Stories of the Game”.

Efter det träff med gamla medspelare från storhetstiden i Edmonton, som träffade dagens lag inför söndagens utematch i Winnipeg.

”Hockeygubbarna” spelade också en match mot Winnipegs gamla stjärnor. Gretzky var med givetvis, men syntes inte mycket. Gled mest runt och log.

Men det skapades några magiska moment bland annat när ”The Great One” parkerade sig själv bakom Winnipegs mål och spelade pucken till Jari Kurri i sarghörnet. Det var som att tas tillbaka till en NHL-rink någonstans i Nordamerika för 30 år sedan.

Efter matchen medgav också Wayne Gretzky att matchen kan ha varit sista gången han spelade en hockeymatch.

Inför söndagens möte mellan Winnipeg och Edmonton på uterinken i Winnipeg svarade Gretzky och Winnipegs förre lagkapten Dale Hawerchuk för låtsasnedsläppet före matchen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.