Båtliv och hockey i Florida

Bor man vid den långa kusten i Florida är det aldrig långt till båtar. Båt- och hockeylivet korsar varandra ofta i den här staten.

Nyligen var Tampa Bay Lightnings coach Jon Cooper ute och fiskade med några av spelarna i laget för en välgörenhetsgrej.

Victor Hedman gillar att åka ut och försöka fånga de riktigt stora baddarna och nu när han skaffat sig ett nytt hus med sjötomt, blir det säkert inköp av en båt också.

På filmen här ser ni hur nära kanalen ligger arenan. Och hur nära arenan man varnar för alligatorer. Sånt är hockeylivet i Florida.

I Garrison-kanalen mellan fastlandet där Amalie Arena ligger på sydspetsen och Harbour Island där jag, Brian Boyle, Ondrej Palat och Vladislav Namestnikov bor, ligger båtarna på rad.

En del fans tar till och med båten till matcherna.

562

Så här såg det bland annat ut i samband med Stanley Cup-semifinalen i våras. Penguins- och Lightning-fans kommer tillsammans till matchen.

535

Den här skönheten vet jag inte om den innehöll hockeyfans, men den får vara med ändå för att visa klassen på de båtar som ligger här.

img_1841

Här är en jag hittade i kanalen för några dagar sedan med hockeytema i namnet. ”Power Play” med Lightnings blixtloga genom o:et och så en mast med Lightnings flagga i topp. Passar ju extra bra den här hösten när laget fått ordningen på spelet med en man mer.

Men det här namnet är ändå min favorit:

img_1842

”Last Minute to Play” är ju ett alldeles lysande hockeynamn på en båt.

Jag känner ägaren också. Han är kanadensare och jobbar som scout för Winnipeg Jets. Han sitter strax till vänster om mig på pressläktaren.

Och nu kommer det bästa av allt. Han bor på båten. Duschar på ett närliggande hotells gym och har 200 meter till pressingången på Amalie Arena.

Vad sägs om den kombinationen av hockey- och båtliv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.