En trio W som ger solsken över NHL

img_0891

Solsken

Winnipeg

Har överraskat stort med fem segrar på de senaste sju matcherna med en målskillnad på 27-17. Patrick Laine och Mark Scheifele, de unga talangerna, har haft en stor del i lyftet. Laine leder skytteligan och Scheifele poängligan.

Wennberg

Columbus Alexander Wennberg har lika många poäng som svenska poängkung Nicklas Bäckström med 15 (2+13) och bara Connor McDavid är bättre vad gäller målgivande pass i hela ligan.

William

William Nylander har tangerat sitt NHL-rekord från förra säsongen. Då gjorde han 13 poäng (6+7) på 22 matcher. Nu har han fem mål och åtta assist på 16 matcher. Bara Bäckström, Wennberg och Erik Karlsson har gjort fler svensk poäng den här säsongen.

 

fullsizerender

Alligatorvarning

Skadorna x 3

Trist när underhållare som Calgarys Johnny ”Hockey” Gaudreau slashas på händerna, den kroppsdel som är så viktig för lirare som han. Gaudreau avgjorde med enda målet mot Minnesota, men fick utgå efter smällen på handen från Eric Staal, som visade sig ha slagit av ett av hans fingrar. Nu blir en av NHL:s mest sevärda spelare borta ett bra tag. Liksom New Jerseys Taylor Hall som opererade ena menisken i går. Och Tampas Steven Stamkos skadade menisken i höger knä. Både Hall och Stamkos kan bli borta i en månad. Alla tre skadade sig i tisdagskväll.

Inte överens alls

Trots att lagens general managers diskuterade frågan om ”blind side” återigen ska införas i regeln om tackling mot huvudet, efter Nazem Kadris smäll på Daniel Sedin, kom de inte överens om något. Frågan blev uppskjuten till i mars.

Brutna klubbor bakom bruten svit

Montrealcentern Alex Galchenyuk bröt klubben i egen zon i förlängningen hemma mot Florida. Då åkte han till båset för en ny klubba. Florida blev tre mot två och kunde avgöra. När Aaron Ekblad sköt det avgörande skottet gick också hans klubba av. Två brutna klubbor och Montreals hemmasvit på tio raka segrar bröts den också. Därmed kunde inte målvakten Carey Price tangera rekordet George Hainsworth satte 1927 med elva raka segrar i inledningen av säsongen. Men Galchenyuk, man åker väl inte och hämtar ny klubba i det läget. Vad tänkte han på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.