Nya riddare sprider solsken men inte Trump

img_0891

Solsken

Vegas Golden Knights

NHL fick sitt 31:a lag. Snygg logga med en riddarhjälm och ett stort V längst fram i guld och svart. Men var försvann Las och varför?

Crosby och Connor

Två mål och en assist i andra perioden på onsdagen tog Crosby 18 platser uppåt i poängligan. Från 38:e till tionde plats. McDavid avgjorde med ett mål och två assist och drar nu ifrån i ledningen av poängligan.

Columbus

Det stora skrällaget i höst. Bara tre lag har faktiskt bättre målskillnad och på sista tiden har laget tagit många tunga skalper från storlagen, bland annat två raka segrar över Washington. Laget har slagit New York Rangers och utklassat St. Louis efter den där 10-0-segern över Montreal. Och på fredagen sprider de solsken här i Florida med match mot Lightning här i Tampa.

fullsizerender

Alligatorvarning

Mikas skada

Mika Zibanejad hade börjat så bra i ett New York Rangers som öser in mål. Laget snabba offensiva spel passar stockholmaren som handen i handsken. Då var olyckan framme och han körde in i sargen så illa att han bröt vadbenet. Han blir borta minst två månader. Riktigt trist.

Spelarna som gisslan

NHL:s senaste bud till spelarna för att få spela OS bäddar för en ny konflikt 2020. När Internationella hockeyförbundet fixat fram pengarna till kostnaderna för att NHL-spelarna skulle kunna åka till Sydkorea 2018, kom NHL med, att visst får ni åka. Om ni låter nuvarande avtalet med oss gälla i tre år till.

Trumpeffekten

Så fort Donald Trump vann presidentvalet blev det dyrare att gå på hockey. I alla fall för svenska hockeyälskare som vill passa på att se den legendomspunna ligan när de är på besök här i landet. Dollarn har blivit betydligt dyrare gentemot svenska kronan, vilket svenska turister kommer att märka. Den är just nu högst på över 13 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.