Då blev jag stoppad av polisen

Egentligen var det min journalistiska nyfikenhet som drev mig till poliserna.

Fast det visade sig att de ville ha kontakt med mig också.

Torsdagen i USA handlade för de flesta om mat. Massor av hemlagad mat med kalkonen i centrum.

USA firade Thanksgiving när jag var ute och gick i den 29-gradiga ljuvliga värmen på jakt efter en öppen restaurang.

Det gick inget bra. Allt var stängt för det här är dagen man träffar familj och släkt och i ett land där man ofta går ut och äter, för en gångs skull stannar hemma.

Jag kom runt hörnet på hockeyarenan Amalie Arena och plötsligt stod de där. Sju polisbilar i lite oordnad rad efter varandra. Och inne på den öppna platsen mellan huvudingången och parkeringshuset stod ytterligare en polis-SUV.

Min konspiratoriska journalisthjärna började direkt tänka bombhot, terrordåd, brand. Hur skulle det gå? Det var ju match mot Alexander Wennbergs Columbus på fredagen.

Jag gick fram mot den polis som var närmast. En ganska fyllig man jag har svårt att tänka mig skulle kunna springa i fatt något för ett gripande.

Men innan jag hann fråga vilken grad av katastrof det handlade om och som skulle slås upp stort på dn.se ett par timmar senare, han hann ställa en fråga till mig.

”Vill du ta en bild på oss?”.

Eftersom det var Thanksgiving hade ordningsmakten i Tampa inte speciellt mycket att göra. Ingen var ute på stan utan alla satt hemma och åt. Därefter drabbades folk av svår matkoma och satt lugnt nedsjunkna i sina soffor för att se på amerikansk fotboll.

Ingen var ute och störde det allmänna lugnet.

Nu ville sex manliga den enda kvinnliga polisen förevigas ihop med Dave Andreychuck, eller rättare sagt statyn av Tampa Bay Lightnings lagkapten då när laget vann Stanley Cup 2004. Han står strax utanför arenan med bucklan höjd över sitt huvud.

Jag hjälpte de snälla poliserna och fick sedan själv vara med på en bild.

De tyckte det var speciellt att en hockeyreporter från långt borta tog bilden som påminner yngre Tampa-generationer om den hockeyhistoria som skrivits i stan.

Mat för mig själv då? Jodå, sportbaren på ett av hotellen hade öppet så där blev det texmex och NFL-varianten av leken indianer och cowboys.

Och det gick som i verkligheten, Dallas Cowboys slog Washington Redskins med 31-26.

img_1871

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.