Vegas-laget kan tvingas byta namn

img_0891

Solsken

Kidsen

Talangerna fortsätter briljera i NHL-rinkar Nordamerika runt. Auston Matthews gjorde mål tre matcher i rad fram till i natt och Connor McDavid, hela NHL:s poängkung med 31 poäng, är uppe i en poängsvit på sex matcher. Matthews är trea i poängligan för rookies med 18 poäng, efter Patrik Laine och Mitch Marner, som båda har 19. Laine och David Pastrnak är tvåa i skytteligan. Båda på 13 mål.

Nashville

Efter en trög start har laget hittat formen med sju segrar på de senaste tio matcherna.

Storebror kan också

Dallasspelaren Jamie Oleksiak kom med fart på vänstersidan, drog elegant pucken mellan benen på lagkaptenen Alex Pietrangelo i St. Louis innan han tog ett par skär till i roliga zonen, som Mike Babcock kallar den, och sköt i mål. Jamie har gjort tre mål och en assist på tio matcher den här säsongen. Han är storebror till Penny, som är mest känd i familjen. Det var Penny som vid OS i Rio de Janeiro i somras blev den yngste från Kanada att ta ett OS-guld vid 16 års ålder. Peggy kom hem med ett guld, ett silver och två brons från OS-bassängen. Hon blev också förste kanadensare att ta fyra medaljer vid samma OS.

fullsizerender

Alligatorvarning

Nytt namn för Golden Knights?

Det senaste NHL-lagets namn har blivit en fråga för USA:s armé. Enligt Hockey News har en talesman för armén sagt att Vegas Golden Knights namn just nu utreds. Anledningen är nämligen att armén har ett fallskärmshopparlag som heter just Golden Knights. Ett namn de haft sedan 1960.

Gallant fick sparken

Fjolårets succécoach i Florida Gerard Gallant fick sparken när han var på väg att vända den tunga starten på säsongen. Men egentligen var det inte resultaten det handlade om. Gallants mer old school-syn på hockeyn kom i konflikt med ägarnas nya militärorienterade och där fler beslut ska tas utifrån statistik.

Puckskadorna

Två spelare, en i Montreal och en i Ottawa, fick allvarliga smällar sedan de träffats av pucken i huvudet. Även Washingtons coach Barry Trotz fick en direkt efter matchens första tekning. Den träffade honom mitt i pannan, men som den hårding har är var det någon på twitter som i det sammanhanget tyckte mest synd om pucken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.