Varför får svenskarna så få röster?

img_0891

Solsken

Erik Karlsson

Vilken form han är i just nu. Han är inte bara NHL:s bäste blockare av skott, han gick i måndags också upp i ledningen av poängligan för backar efter en monsterinsats mot Pittsburgh, som ändå vann säsongens målrikaste match hittills med 8-5. Efter ett mål och tre assist från Karlsson i den matchen fortsatte han natten till torsdagen med ett mål och två assist när han blev Ottawas poängbäste back genom tiderna. Att Ottawa vann med 4-2 borta mot San Jose satt ju inte helt fel heller.

Jacob Markström

När backen Philip Larsen tacklades medvetslös bakom Jacobs mål och de andra Vancouverspelarna skulle ge sig på Taylor Hall, som tacklat dansken, ställde sig store Markström först som sköld mellan de fightande spelarna och Larsen som låg på isen. Därefter åkte han ut till sargen och stod i vägen för New Jersey-fans som ville filma den livlösa Larsen på isen.

Anders Nilsson

Buffalos andremålvakt fick rättmätligt beröm för sin prideflagga bak på sin nya hjälm.

fullsizerender

Alligatorvarning

McDavids smäll i isen

Det såg inte bra ut när Edmontons Connor McDavid halkade på en klubba och slog ansiktet hårt rakt i isen. Men han reste sig direkt och tog sig om munnen. De personer som övervakar matcherna från NHL:s sida med avseende på hjärnskakningar reagerade direkt och plockade McDavid av isen. Den unge kanadensaren blev inte alls glad av att tvingas kliva in i omklädningsrummet och undersökas. McDavid kom dock tillbaka igen i matchen. Det är bra att NHL tar allvarligt på alla smällar mot huvudet oavsett var och när och på vem de kommer.

Colorado

Oj vad tungt det går för laget nu. Fyra raka förluster och minst poäng i hela ligan efter att också ha gjort minst mål. Lagkapten Gabriel Landeskog saknas verkligen. Han har inte spelar sedan mitten av november. I måndags var han i alla fall med på träningen igen, fast med den orangea tröjan som signalerar ”ingen kontakt”.

Inga svenskar

Röstningen till All Star-helgen håller på för fyllt. Men hittills finns ingen svensk med i topp fem i de fyra olika divisionerna i ligan. Vill inte fansen se Erik Karlsson? Eller Henrik Lundqvist? Alexander Wennberg eller Nicklas Bäckström?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.