Philadelphia sprider solsken i NHL

img_0891

Solsken

Philadelphia

Plötsligt har laget fått till alla detaljer med allt från en strålande målvakt i Steve Mason fram till stjärnorna Claude Giroux och Jakub Voracek som gör det de ska. Efter 4-3 borta mot Colorado i natt är Flyer just nu uppe i tio raka segrar. Så många i rad har klubben inte tagit sedan säsongen 1985-86. Då blev det klubbrekord med 13 i rad.

Crosbys ryck

Ungdomarna Patrik Laine och David Pastrnak hängde på ett tag men de senaste dagarna har Sidney Crosby ryckt i skytteligans ledning. Med 21 mål på 23 matcher är han nu ensam i toppen. Fler skott i farligare lägen i slottet är förklaringen till Crosbys målform denna höst.

Devan Dubnyk

Minnesotas målvakt har sju raka segrar. Senast han förlorade var 19 november och räddningsprocenten är imponerande 94,7.

 

fullsizerender

Alligatorvarning

17 mål har det blivit för finländske superrookien Patrik Laine. Ja, egentligen är det 18. För mot Edmonton fick han också känna på hur det är att göra självmål i NHL. Tyvärr var det också det avgörande målet.

Skifte på tronen?

Henrik Lundqvist satt på bänken i fyra raka matcher då avbytaren Antti Raanta spelade strålande och höll nollan i två raka matcher. Är det ett skifte på tronen i Madison Square Garden eller är King Henrik snart tillbaka i gammal god form igen?

Crosbys smällar

Sidney Crosby spelar uppoffrande och får också sina smällar. När NHL:s bäste spelare har den historia han har vad gäller hjärnskakningar håller alla andan varje gång han tillfälligt lämnar en match. Senaste veckan hände det två gånger i rad. Han kom tillbaks båda gångerna. Men vad händer nästa gång?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.