Sol från Columbus, men varning vad gäller Colorado

img_0891

Solsken

Columbus

Skrällaget fortsatte att vinna och när segern mot Florida var klar i tisdags betydde det tionde raka och det är en prestation Blue Jackets aldrig klarat av tidigare. Men laget var inte klart där. Natten till torsdagen körde Columbus över regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh med 7-1. Två nya assistpoäng av Alexander Wennberg, men isens kung var veteranen Scott Hartnell som gjorde hattrick

Matthews enhandsstyrning

Toronto-talangen kan göra mål på många olika sätt. Han är en av de vassaste skyttarna från slottet. Men hans enhandsstyrning till 1-0 mot Anaheim var något utöver det vanlioga. Kolla här bara: https://www.youtube.com/watch?v=QViSWwAoD5k

 

fullsizerender

 

Alligatorvarning

Detroit

Fick stryk av Tampa med 4-1 i tisdags. Det var ett håglöst, uddlöst och geistlöst Detroit. Det sämsta Detroit jag sett under 30 år jag har kollar på NHL. Tiden har sprungit iväg för de stora stjärnorna och några nya har inte tagit över. Eller för den delen inte heller värvats till klubben. Det blir knappast ett 26:e raka slutspel i vår.

Tampas skador

Det börjar se ut som under förra hösten. Nu gick också Nikita Kutjerov, Ondrej Palat och Ben Bishop sönder. Poängkungen ska snart vara tillbaka igen. Samma sak för Palat, men Bishops underkroppsskada lär hålla honom borta upp mot en månad.

Viola och Trump

Det är redan turbulent i Florida Panthers. Nu har majorietsägaren Vincent Viola också valts in i Donald Trumps regering. Det är väl i och för sig viktigare att hjälpa till och styra landet, men hockeymässigt, vad betyder det att Viola nu får annat än Florida att tänka på? Är det bra eller dåligt? Återstår att se.

Colorado

Laget i Denver är då dåligt nu att det får bli en extra alligatorvarning på bekostnad av solskenet. Colorado kan inte göra mål och när nu försvaret börjar släppa in mål, som sex stycken senast mot Toronto, då understryks deras uselhet ännu mer. Colorado är sämst i NHL just nu vad gäller poäng. Laget är också rekordsämst när man tittar på målskillnaden. -40 är lång mycket sämre än de andra bottenlagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.