Crosby, Malkin ihop med Ovetjkin – så kan det bli i All Star-matcherna

Prinskorven och sillen inhandlad på Ikea här i Tampa är uppäten sedan länge och det är dags att ta tag i NHL igen på allvar efter kära besök från Sverige.

Och så här års efter utematcher, JVM och framröstning av All Star-lagen, är det dags att presentera lagen som möts under All Star-helgen i Los Angeles 29 januari.

Det blir samma format som hade premiär i fjol i Nashville. Succén med spel tre mot tre i förlängningarna har fått NHL att satsa på matcher enbart tre mot tre i år också. Det blir två semifinaler där man spelar två halvlekar med tio minuters speltid. Vinnarna gör upp i final med samma speltid. Varje Division är representerad av var sitt lag. I fjol vann Pacific Division med bland annat Daniel Sedin i laget.

I år är bara två svenskar med. Båda i Atlantic Divisions lag, där Victor Hedman och Erik Karlsson kompletteras av Shea Weber.

Lagen presenterades i går och ser ut så här:

Atlantic Division

Målvakter: Carey Price, Montreal (lagkapten) och Tuukka Rask, Boston

Backar: Victor Hedman, Tampa, Erik Karlsson, Ottawa och Shea Weber, Montreal

Forwards: Nikita Kutjerov, Tampa, Brad Marchand, Boston, Auston Matthews, Toronto, Frans Nielsen, Detroit, Kyle Okposo, Buffalo och Vincent Trocheck, Florida

Coach: Michel Therrien, Montreal

Kommentar: Intressant lag med två supermålvakter och tre backar som kan producera. Här kan det bli massor av backmål, för forwardssidan ser inte lika imponerande ut. Men Kutjerov har ju en förmåga att alltid dyka upp som gubben i lådan och göra mål. Marchand är en cirkushäst och älskar att uppträda när många vill bli underhållna. Mitt bland dem sommarens draftetta Auston Matthews, som lär få en minnesrik helg. Men lite märkligt att Okposo kom med från Buffalo och inte Jack Eichel.

Metropolitan Division

Målvakter: Sergei Bobrovskij, Columbus och Braden Holtby, Washington

Backar: Justin Faulk, Carolina, Seth Jones, Columbus och Ryan McDonagh, New York Rangers

Forwards: Sidney Crosby, Pittsburgh (lagkapten), Taylor Hall, New Jersey, Jevgenij Malkin, Pittsburgh, Alexander Ovetjkin, Washington, Wayne Simmonds, Philadelphia och John Tavares, New York Islanders

Coach: John Tortorella, Columbus

Kommentar: Här är det utan tvekan forwardssidan som imponerar. Coach Tortorella kan alltså matcha Crosby, Malkin och Ovetjkin på isen samtidigt. Målvakterna är i strålande form. Det kan behövas, för backsidan lyser inte alls som forwards, även om den är bra. Tortorella, som genom åren haft en hel del inte alltid så fördelaktigt att säga om Crosby, får nu en chans att lära känna världens bästa spelare lite bättre. Trots anfallsstjärnorna hade jag gärna sett Columbus Cam Atkinson och New York Rangers Michael Grabner.

Central Division

Målvakter: Corey Crawford, Chicago och Devan Dubnyk, Minnesota

Backar: P.K. Subban, Nashville (lagkapten), Duncan Keith, Chicago och Ryan Suter, Minnesota

Forwards: Patrick Kane, Chicago, Patrik Laine, Winnipeg, Nathan McKinnon, Colorado, Tyler Seguin, Dallas, Vladimir Tarasenko, St. Louis och Jonathan Toews, Chicago

Coach: Bruce Boudreau, Minnesota

Kommentar: Ett Chicago-präglat lag som kan ställa en hel Chicago-trio på isen. Spetsat med Seguin och Tarasenko. Det låter som en oerhört vass forwardsbesättning det också, även om den inte är i Metropolitan-klass. Frågan är om Laine hinner återhämta sig efter sin hjärnskakning så han kan vara med om den här upplevelsen. Vem kan det bli i stället? Mark Scheifele kanske. Backsidan ser lite långsam ut för tre mot tre, speciellt nu också sedan Subban varit borta på grund av skada ett tag.

Pacific Division

Målvakter: Martin Jones, San Jose och Mike Smith, Phoenix

Backar: Brent Burns, San Jose, Drew Doughty, Los Angeles och Cam Fowler, Anaheim

Forwards: Connor McDavid, Edmonton (lagkapten), Jeff Carter, Los Angeles, Johnny Gaudreau, Calgary, Bo Horvat, Vancouver, Ryan Kesler, Anaheim och Joe Pavelski, San Jose

Coach: Peter DeBoer, San Jose

Kommentar: Här ser målvaktssidan ut som den svagaste länken. Så backtrion lär inte bara få tänka på att skjuta mot motståndarmålet. Det här ger också möjligheten att få se McDavid ihop med Johnny ”Hockey” Gaudreau igen. Båda fanns ju med i Nordamerikas World Cup-lag i höstas. Kul också att målfarlige veteranen Jeff Carter fick vara med. Hade själv gärna sett Jakob Silfverberg i stället för Kesler från Anaheim. Inte bara för att han är svensk. Det är en mer underhållande spelare än Kesler.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.