Hyllningen av Backes får solen att skina över NHL

img_0891

Solsken

Hyllningen av Backes

David Backes spelade tio säsonger i St. Louis Blues. De fem sista som lagkapten. I höstas flyttade han till Boston och i tisdags återkom han med sitt nya lag. Som vanligt hyllades han stort när han återkom. Han fick en egen hyllningsvideo och publiken talade ljudligt om hur mycket de gillade det han gjorde under sina tio år i klubben. Jag gillar verkligen de här hyllningarna av tidigare hjältar i klubben. Snyggt gjort.

Järnkroks viktiga fullträff

Calle Järnkrok avgjorde med bara 1,5 sekunder kvar av förlängningen hemma mot Vancouver i tisdags. Ett viktigt mål eftersom Nashville innan hade sex raka förluster på hemmais. Det var för övrigt första gången i klubbens historia som en spelare gjort mål med en man mindre i en förlängning.

Ny fotomodell

Har bytt ut skylten med varning för alligator nedan mot en riktig, för att illustrera vad som inte varit bra i NHL senaste veckan. Vi möttes på annandagen i Evergaldes. En baddare på dryga tre meter låg där och jäste typ fyra meter från vägen. Som tur var stod vi uppe på en vägbank, så det kändes någorlunda säkert.

img_1977

Alligatorvarning

Colorado

Laget är riktigt uselt just nu och har tagit klart minst poäng i hela ligan. Försvaret läcker som ett såll. Bara Philadelphia har märkligt nog släppt in fler mål, men i jakten på en backförstärkning har återigen rykten satt igång om en trejd av lagkaptenen Gabriel Landeskog. Men ”Gabbe” har gjort sju mål och assisterat till sex. Något som knappast är bra för hans marknadsvärde. Just nu är det bara Colorado och Arizona som inte kan ta sig till slutspel. Därför kan en snabb affär med Landeskog mot en bra back, helst en från förstarundan i draften har lagledningen i Denver önskat sig, komma snabbt. När lag som Detroit, Buffalo, New Jersey och New York Islanders om några veckor också är ohjälpligt långt från ett slutspel, blir fler spelare lediga och värdet på Landeskog sjunker ännu mer.

 Tampas form

Startade 2017 med fyra raka förluster – 4-6, 1-6, 2-4 och 2-6. Sex insläppta mål i tre av dem alltså. Det tippade finallaget läcker oroväckande och drabbas av massor av skador. Ska general managern Steve Yzerman lyckas med målet att gå för Stanley Cup i år måste han agera. Och det snart. Det har talats om att han skulle kunna ge upp vilken spelare som helst, i princip, för en ny bra back. Kevin Shattenkirk ryktades det om redan förra säsongen. Nu också, men även Michael Stone och Dougie Hamilton finns på radarn.

Bobby Ryan

Fyra gånger har han gjort över 30 mål, men den här säsongen är han bara tolva i Ottawas interna skytteliga. Och nu har han till och med varit petad, prestigevärvningen från Anaheim, som skickade Jakob Silfverberg i motsatt riktning. Frågan är om det är Ryan det är fel på eller lagledningen som inte får igång honom.

 

 

 

Alligatorvarning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.