Här är mina lag från första halvan av NHL

Tro det eller ej, men halva grundserien är spelad.

Vart tar tiden vägen?

För att summera första halva har jag plockat ut två lag, eller två femmor kanske är bättre uttryckt plus en målvakt.

En internationell och en svensk.

All Star-laget

Målvakt

Devan Dubnyk, Minnesota

Har klart bäst räddningsprocent med 94,0 av de som kontinuerligt startar. Han har också hållit nollan fem gånger. Ingen annan har hållit målet rent från påhälsning oftare och hans insläppta mål per match är 1,8. Också det bäst i ligan. Betyder oerhört mycket för ett lag som lyft sig rejält under Bruce Boudreaus ledning.

Backar

Shea Weber, Montreal

Gör näst mest mål av backarna, skjuter mycket, bidrar med rutin och fysiskt spel. Den kanadensiska veteranen har faktiskt vaknat till liv igen efter flytten norrut till sitt nya lag från Nashville. Skulle jag ta med svenskar här skulle dock Victor Hedman ta Webers plats.

Brent Burns, San Jose

Taggad av platsen i Stanley Cup-finalen i våras har den skäggige mannen i väst fortsatt ösa in mål. Leder överlägset skytteligan för backar och även deras poängligan. Han skjuter ofta, men hittar också rätt många gånger. Ett livsfarligt vapen för San Jose vid den offensiva blålinjen.

Högerforward

Vladimir Tarasenko, St. Louis

Utpräglad målskytt, men som också visat sig vara en väldigt bra framspelare den här säsongen. 43 poäng på 42 matcher där 20 av dem är mål. Ofta viktiga sådana för sitt lag.

Center

Sidney Crosby, Pittsburgh

Världens bäste hockeyspelare har blivit ligans bästa målskytt den här säsongen. En spelare som har allt, men ändå hela tiden strävar efter att bli ännu bättre och blir det. 26 mål på 35 matcher och 45 poäng totalt är oerhört imponerande. 29-åringen är i dag en av de mest kompletta hockeyspelare som spelat spelet.

Vänsterforward

Connor McDavid, Edmonton

Hade skyhöga förväntingar på sig och har så här långt med råge infriat dem. Hans speed är det knappt någon annan som kan matcha i ligan. Kontrollen på pucken i den speeden är han ensam om. Då blir det massor av poäng. Har i omgångar varit i ledningen av poängligan och är det nu också med 50 poäng på 44 matcher.

 

Svenska laget

Målvakt

Henrik Lundqvist, New York Rangers

Ingen kanonsäsong, men än är han ohotad ”The King”. Med ett målgladare lag i år är heller inte Rangers beroende av stordåd från sin svensk längst bak för att undvika förlust. Har till och med varit petad under ett tag, men det talar bara för att det kommer att vara en ännu mer Cup-hungrig ”Henke” till slutspelet.

Backar

Erik Karlsson, Ottawa

Bara två backar gör mer poäng än Erik, som den här hösten visat en ny sida. Bara två backar har också blockat fler skott än han. Länge ledde han den ligan. Som lagkapten har han tagit ett betydligt större ansvar defensivt den här säsongen. 34 poäng på 40 matcher är en bit bakom hans snitt från förra säsongen och han är redan ttio bakom ledande Burns.

Victor Hedman, Tampa

En av de två backarna som gjort fler poäng än Erik Karlsson. I ett Tampa som tampats med skador och usel form har en spelare stått upp och varit stabiliteten. Defensiven har varit okej, men fram för allt har han producerat. 38 poäng på 43 matcher är hans klart bästa första halva av en säsong. Skotten är mer välriktade och kanske skulle han skjuta ännu mer.

Högerforward

Alexander Wennberg, Columbus

Leder ligasns bästa powerplay. Bara fyra spelare har gjort fler poäng med en man mer. Han är både spelbegåvad och går på egna avslut. Svensk representant (ihop med William Karlsson) i säsongens skrällag hittills. Var en av de som fick vara med och uppleva att vinna 16 matcher i rad i NHL. Har också gjort avgörande målet i tre matcher.

Center

Nicklas Bäckström, Washington

Bäste offensive svensk. Leder poängligan för svenskarna och ser för det mesta till att Alexander Ovetjkin får rätt pass för att göra mål. Men Bäckis har gjort elva mål också och har ett bra skott. När alla förväntar sig pass från hans känsliga klubba, borde han oftare testa skott själv. Ojämn under hösten i ett ojämnt lag, som dock börjar hitta segerspåret igen. Mer och mer som bäst i de viktiga matcherna, som mot Pittsburgh.

Vänsterforward

Victor Rask, Carolina

Leksingen har tagit ett jättesteg i utveckling. Carolinas offensiv handlar mest om Rask och Jeff Skinner och med 31 poäng på 41 matcher är han bara 17 poäng från personliga poängrekordet. Victors större status i laget har också manifesterats med att han blivit utsedd till assisterande lagkapten. Rask tar platsen på sin bredd gentemot svenske skyttekungen Rickard Rakell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.