Lemieux-klass på Marleaus fyrling

img_0891

Solsken

Kungens återkomst

Svackan var den djupaste sedan han kom till NHL. Men plötsligt hittade Henrik Lundqvist och hela New York Rangers tillbaka till sitt spel. Tre raka segrar visade att ”Henke” var tillbaks igen, speciellt efter de 36 räddade skotten mot Los Angeles. På vägen tog han sin 20:e seger den här säsongen och blev först i NHL:s historia med att vinna minst 20 matcher de tolv första säsongerna i ligan.

Forsbergs form

Filip Forsberg gjorde sitt 13 mål på de senaste 21 matcherna mot Buffalo. Han gör inte bara mycket mål just nu. Han gör de viktiga målen. Fyra matchvinnande mål i de senaste sju matcherna för sitt Nashville, där han bland annat gjorde två i den tunga bortasegern mot Minnesota. Totalt har han gjort 15 mål. Bara Rickard Rakell med 20 är bättre av svenskarna.

Marleaus fyrling

När San Jose slog Colorado med 5-2 i måndags gjorde Patrick Marleau de fyra sista målen i sista perioden. Veteranen och trotjänaren som spelat hela sin karriär i klubben, blev den tolfte att lyckas med det genom NHL:s 100-åriga historia. Men också den första sedan Mario Lemieux gjorde det 26 januari 1997 för Pittsburgh mot Montreal.

img_1977

Alligatorvarning

Anze Kopitar

Slovenen har högst lön i ligan den här säsongen. Men antal siffror i hans lönetaksträff, 10 000 000 dollar, motsvarar verkligen inte antal mål från hans klubba. Efter 42 matcher har Anze bara gjort fem (5) mål. Han gjorde 25 förra säsongen och 34 2009-10.

Tampa trampar vatten

2015 års Stanley Cup-finallag var ett tag sist i Eastern Conference. Laget är nu näst sist efter boratsegern mot Chicago i måndags, men vägen till slutspel är lång. Laget läcker. Bara Philadelphia har släppt in mer mål, men inget lag har förlorat så många matcher som Lightning.

Colorado

Trots att Tampa har det tungt, är Colorado ännu sämre. Nu är laget sex poäng efter Arizona, ligans näst sämsta lag. Och det pratas mer och mer om att Matt Duchene och svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog kan vara på väg bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.