Watch Party eller inte – nu ska det avgöras

watch-party-048

Är abstinensen vad gäller NHL-hockey svår?

Fyra dagar utan matcher känns oerhört långt, men i kväll är det dags igen. 28 av de 30 lagen in action direkt, enligt följande: New York Islanders-Washington, New York Rangers-Columbus, Pittsburgh-Nashville, Carolina-Philadelphia, Montreal-Buffalo, Detroit-New Jersey, Tampa-Boston, Florida-Ottawa, St. Louis-Winnipeg, Dallas-Toronto, Edmonton-Minnesota, Arizona-Los Angeles, Anaheim-Colorado, San Jose-Chicago.

Lagen har spelat mellan 46 och 52 matcher och serien går in i ett mycket intressant och spännande skede. Dels är det nu vi kommer att börja se trejder. Lag som inte har någon chans att ta sig till slutspel måste se om sitt hus inför nästa säsong och kan skicka någon spelare för att få något de tror är bättre i retur. Å andra sidan vill slutspelslagen stärka lagen för en rejäl satsning mot Stanley Cup. Fram till 1 mars är transferfönstret öppet.

Den extra draft, som kommer att hållas före den ordinarie i sommar, för att nya Vegas Golden Knight ska få ihop en spelartrupp kommer också att påverka spelarmarknaden. Det kommer vi att se redan nu i februari.

De sista 30 matcherna drygt kommer att vara avgörande för vilka 16 lag som kommer att spela slutspel och om du inte håller på Colorado och Arizona, ska du inte tappa hoppet. Med 60,1 procent av säsongens matcher spelare, det är 739 av 1 230, är faktiskt fortfarande 24 av de 30 lagen inom 6 poängs marginal att ta sig till slutspel.

Jämnheten visar sig av att de tio i topp vad gäller poäng i hela ligan är bara inom en marginal på nio poäng. I Pacific Division skiljer det bara en poäng mellan de tre i topp.

Tuffast kommer kampen om slutspelet att bli i Central där bara 6 poäng skiljer lag tre Nashville till lag sex, som just nu är Winnipeg.

I Atlantic skiljer det nio poäng mellan andra laget Ottawa och det sista som är Detroit. Laget som kämpar desperat för att hålla sin slutspelssvit på 25 år intakt.

Här i Tampa ser vi ju att Tampa Bay Lightning krånglar sig över slutspelsstrecket så vi får vara med om lika fantastiskt härliga Watch Partyn under en ljummen bar himmel (se bilden här ovan) som vi bjöds på i våras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.