Frimärksmålvakten var nära att ta sitt liv

I Sverige är han mest känd som målvakten som blev lurad av Peter Forsbergs straff i OS-finalen i Lillehammer 1994.

Men Corey Hirsch hade senare också en karriär som hockeyspelare i Sverige. 2004 spelade han tolv matcher med Timrå i slutet på elitseriesäsongen och i slutspelet. Efter en säsong i Tyskland återvände han 2005-06 och spelade 45 matcher i Malmö. Både i allsvenskan och kvalet till elitserien. Han hade 93,4 i räddningsprocent.

Samma säsong som han blev underlag till ett svenskt frimärke 1993-94 avslutade han på ett speciellt sätt. Han var målvakt i Binghamton och därmed tredjekeeper i det New York Rangers som vann Stanley Cup.

Totalt spelade han 108 NHL-matcher och sex i slutspelet. Han representerade förutom Rangers också Vancouver, Washington och Dallas. Men det var bara i Vancouver 1995-97 han var ordinarie i NHL. Förutom OS-silvret var han också med och tog ett VM-brons för Kanada.

Men hela tiden bar Hirsch på en tung hemlighet. Han led av svåra tvångstankar och 1994 höll han på att ta sitt liv beroende på sin psykiska ohälsa.

När han nu som 44-åring fick chansen skrev han om den här svåra tiden på Players Tribune. Det är en skakande läsning om vad som kan dölja sig bakom alla de spelare vi skriver om dagligen och som fansen hyllar eller häcklar. Det som hände då som 22-åring gjorde i alla fall att han fick hjälp och kunde fortsätta med både sitt liv och sin hockeykarriär.

Här kan ni läsa Corey Hirsch egen skakande berättelse:

http://www.theplayerstribune.com/corey-hirsch-dark-dark-dark/?utm_medium=email&utm_campaign=Feb%2016%20AM&utm_content=Feb%2016%20AM+CID_d65190b833b76e68545bef78e450a8c1&utm_source=newsletter&utm_term=Dark%20Dark%20Dark%20Dark%20Dark%20Dark%20Dark%20Dark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.