Detroit spred inte mycket solsken på onsdagen

img_0891

Solsken

Kevin Shattenkirk

St. Louis-backen som många lag ville ha innan transferfönstret stängde på onsdagen, hamnade i Washington, där han också har klart störst chans att vinna Stanley Cup. Ett riktigt strakt Washington blir ännu bättre med Shattenkrik som gjort 42 pong på 61 matcher den här säsongen.

Alex Burrows

Sedinarnas gamla siedekick från Vancouver är inte längre den målskytt han en gång var. Men nu är han i Ottawa, som har gjort minst mål av alla lag som ligger på slutspelsplats just nu. Burrows kan säkert spetsa till Ottawas anfall och han får ju hjälp av snabbskrinnaren från Göteborg Viktor Strålberg, närmast från Carolina.

Johnny Oduya

Backveteranen har haft problem med en vrist den här säsongen och bara spelat 37 matcher. Men nu får han chansen igen i ett lag där han vunnit Stanley Cup två gånger. I Chicago bildade han tidiagre backpar med Niklas Hjalmarsson. Frågan är om han får den rollen nu igen eller om det blir en mer breddande roll i ett tredje backpar. Chicagos ledning vet i alla fall vilket stasbilt backarbete de får av den gamla bajaren.

img_1977

Alligatorvarning

Detroit

Under ett kvarts sekel har man med nyfikenhet inväntat vilken förstärkning Detroit skulle plocka in innan transferfösntret stänger. Ofta var det äldre spelare med massor av rutin, som kom till den vinnande miljön i Joe Louis och fick en chans sent i karriären att vinna en Stanley Cup. Flera kom och gjorde det också. Men i år var det annorlunda. I år var det inga förstärkningar till Detroit. I år var laget på den säljande sidan. Fyra spelare trejdades bort vilket tyder på att general manager Ken Holland gett upp alla tankar på ett slutspel. Detroit Red Wings slutspelssvit blev 25 år lång.

img_1940

Tampa

I höstas var Tampa en av de hetaste utmanarna att vinna Stanley cup. Efter att ha skickat iväg Ben Bishop, Brian Boyle och Valtteri Filppula är laget långt ifrån den utmanaren längre. Laget är inte ens klart för slutspel än. Och utan nämnda trio är det ett betydligt svagare lag. Speciellt Filppula och Boyle har tillhört de jämnaste och stabilaste spelarna. Bishop är i sin bästa stunder en målvakt som vinner matcher.

Edmonton

Enda laget som inte föstärkte inför slutspelet. En bra tekare hade behövts, då laget är sämst i ligan på det och en backupmålvakt skulle behövts för Cam Talbot. Två pusselbitar som kan bli problematiskt för talanglaget när det drar ihop sig till tuffa slutspelsmatcher.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.