Wennberg matchhjälte när måltorkan tog slut

Alexander Wennberg har haft en kanonsäsong, men senaste månaden har varit tung. Då avgjorde han med enda målet mot Philadelphia. Columbus målvakt Sergej Bobrovskij var också matchvinnare med sina 36 räddningar.

Med 55 poäng efter 13 mål och 42 assist gör Alexander Wennberg sin klart bästa NHL-säsong. Men sedan han gjorde två mål på New York Rangers 26 februari har det gått tungt för stockholmaren i Columbus.

På 13 matcher fram till nattens möte med Philadelphia hemma hade han bara svarat för två assist.

När Philadelphia trummade på mot Sergej Bobrovskij såg ryssen med sina 36 räddningar till att Columbus ändå hade en chans att vinna.

Den tog Wennberg vara på då han strax efter halva matchen snyggt styrde ner pucken till  matchens första mål. Hans 13:e för säsongen och det skulle visa sig också bli det enda. Wennbergs avgörande mål blev hans femte för säsongen.

William Nylander drygade ut sin poängsvit i Toronto till elva matcher med sin assist till 2-2 i Buffalo. Nu hjälpte det inte långt då Buffalo också har en het målvakt. Robin Lehner stoppade 32 puckar och när då Jack Eichel fortsatta ösa in poäng vann Buffalo med 5-2. Eichel gjorde två mål och passade till ett.

Nylanders har under sin elva matchers långa poängsvit gjort fyra mål och nio assist.

Elias Lindholm är precis bakom Nylander när det gäller poängsvit. Elias noterade poäng i sin tionde raka match när Carolina slog New Jersey med 3-1. Han assisterade till ett av Sebastian Ahos två mål.

Viktor Arvidsson fortsatte sin strävan mot 30 mål med att slå in sitt 28:e när Nashville utklassade San Jose med 7-2. Det var Sharks sjätte raka förlust och till råga på allt fick laget Logan Couture skadad och förd till sjukhus efter att ha träffats av en puck i ansiktet.

Calle Järnkrok råkade också illa ut. Michael Haley klippte till honom i ansiktet så blodet rann. Haley fick matchstraff. Men inte heller Järnkrok kunde återvända till matchen.

Nicklas Bäckström bidrog återigen till att Alexander Ovetjkin skrev ett stycke hockeyhistoria. Ryssen blev den förste att göra minst 30 mål sina tolv första säsonger i NHL. Washington slog Arizona med 4-1 och för Bäckström var det 57:e assist. Ledande Connor McDavid bidrog med en när Edmonton slog Colorado med 4-1 och är fyra assist före Bäckström.

Det ska också sägas att Marcus Johansson också fick en assist på Ovetjkins mål. Det var Marcus 48:e poäng och därmed satte han nytt personligt rekord efter 22 mål och 26 assist.

Nattens märkligaste resultat kom i Sunrise strax norr om Miami när Florida Panthers krossade Chicago med 7-0. Jonathan Marchessault, som kom från Tampa den här säsongen, gjorde hattrick och har nu gjort 28 mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.