Så här ser mina lag ut efter säsongen 2016-17

NHL-säsongen är över och man slås återigen hur snabbt det går med 82 omgångar.

Det är dags att summera och jag har plockat ut två formationer, en internationell för hela ligan och en svensk. Så här blev det:

Svenska NHL-laget 2016-17

Målvakt: Henrik Lundqvist, New York Rangers

Backar: Erik Karlsson, Ottawa och Victor Hedman, Tampa

Kedja: Rickard Rakell, Anaheim, Nicklas Bäckström, Washington, Henrik Zetterberg, Detroit

Kommentar: Henke Lundqvist är fortfarande kungen. Säsongen har varit upp och ner, men han är en matchvinnare och med årets Rangers har inte heller hans spel varit skillnaden mellan vinst eller förlust. Robin Lehner spel i Buffalo, speciellt på slutet, visar dock att han närmat sig Lundqvist.

Backsidan är solklar när det är tvåan och trean i backarnas poängliga. Victors säsong har varit enastående i ett Tampa där mycket annat gick snett. Victor nådde 72 poäng och satte en rad nya backrekord i klubben. Erik hade ingen offensiv toppsäsong som den innan, men han lyfte sitt defensiva spel flera klasser. Erik Karlsson modell 2017 är en bättre spelare än vad han var för ett år sedan.

Centern Nicklas Bäckström är given. Han gör sin bästa säsong sedan 2009-10. Har en självklarhet i sitt spel som kommer med att spela i ligans bästa lag. Zetterberg bar sitt lag på sina axlar den här säsongen. Det räckte inte till 26:e slutspelet i rad, men Zäta gör sin bästa säsong sedan 2012. Tuffast var platsen till höger. Skyttekungen Rakell får den i hård kamp med Nashvills duo Viktor Arvidsson och Filip Forsberg. Viktor får i alla fall priset som årets nykomling bland svenskarna efter 31 mål och seger i Nashvilles poängliga. Forsberg måste bli jämnare över hela säsongen. Det räcker inte att göra en massa mål i februari.

Lag övriga NHL

Målvakt: Sergej Bobrovskij, Columbus

Backar: Brent Burns, San Jose och Kevin Shattenkirk, Washington

Kedjan: Nikita Kutjerov, Tampa, Sidney Crosby, Pittsburgh, Connor McDavid, Edmonton

Kommentar: Ingen målvakt har varit outstanding över hela säsongen i år, men Bobrovskijs betydelse för Columbus fantastiska säsong ska inte underskattas. Och han landade på en räddningsprocent på 93,1.

Brent Burns offensiv ger honom ena backplatsen. 29 mål och totalt 76 poäng ger honom kanske också Norris Trophy, även om han får tuff kamp med svenskarna där.

Sidney Crosby vinner skytteligan och är given som center. Därför för Art Ross-vinnaren Connor McDavid flytta ut på kanten. Vi väntar ju bara på nästa World Cup så vi får se de här två i samma kedja i verkligheten också. Nikita Kutjerov får den tredje platsen i kedjan efter en strålande säsong där han spräckt 40-målsgränsen och visat att han är den kommande stjärnan efter generationen med Datsjuk/Malkin/Ovetjkin. Nykomlingen här blir givetvis Torontos Auston Matthews. 40 mål och 69 poäng som rookie efter fyra fullträffar i sin debut. Det är svårslaget.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.