Underbart att se Anaheims fräckis

Solsken

Rakells fräckis

Anaheims 1-0 efter 25 sekunder i match 3 mot Edmonton var en skön taktisk fräckis som gick hem. Efter den vunna tekningen i egen zon skrinnande Andrew Gogliano ilande snabbt till närmaste båsdörr. Vid den andra dörren, närmare Edmontons mål, hoppade Rickard Rakell ut. I egen zon hade Ryan Getzlaf, som är så otroligt bra i det här slutspelet, tagit hand om pucken. Med en hård passning hittar han Rakell som helt fri kudne göra det viktiga första målet. Lysande. Strålande. Läckert.

McDavids vändning

Edmonton fick stryk med 6-3 i match 3, men det är ändå Connor McDavids individuella prestation man minns när han vänder bort Sami Vatanen och skjuter 3-4. Finns bara två spelare i världen som kan göra de där vändningarna i avgörande lägen. Det är McDavid och Sidney Crosby. Båda nominerades också till Hart Trophy, som ligans mest värdefulle spelare, tillsammans med Sergej Bobrovskij, Columbus målvakt.

Crosbys serveringar

Sidney Crosby knäckte möjligen Washington innan han själv blev utslagen i match 3 (se nedan). Hans två mål på 52 sekunder i match 1 var knäckande i sig. Men det är ändå framspelningarna inom loppet av 3.10 i match 2 man minns. Vid 2-1 tog han emot pucken i mittzon mellan sina ben. Mot tre uppvaktande Washington-spelare hittade han fram till målskytten Phil Kessel. Vid 3-1 backcheckade han vid eget mål, gick ner på knä och blockade ett skott. Sedan slängde han sig på isen och fick fram pucken till Jack Guentzel som skrinnade över och gjorde mål.

Adam avgörs – Taylor har semester

Det var väl en del som ifrågasatte bytet mellan New Jersey och Edmonton av Adam Larsson mot Taylor Hall. Men Larsson spelar slutspel med Edmonton och avgjorde match 1 med två mål. Vad gör Taylor Hall? Ingen aning, för han har semester just nu.

Alligatorvarning

Crosbys smäll

Det var smällen som ekade genom hela hockeyvärlden. Det var ingen fulsmäll av Matt Niskanen. Bara en rad olyckliga omständigheter som gjorde att amerikanens klubba träffade rakt över huvdet på Crosby, som hade hamnat i ett lågt läge i match 3. Crosby fick diagnosen hjärnskakning igen. Det var hans andra den här säsongen. Frågan är nu bara när världens bäste spelare kommer tillbaka. Eller var det här den sista smällen som släckte en lysande hockeykarriär?

Washingtons kräftgång

Blir det samma visa igen? Trots att Pittsburgh tvingades avvara Sidney Crosby (se ovan) lyckades inte Washington vinna viktiga match 4. Trots två mål på 1.12 och massor av skapade chanser kunde inte Washingtons spelare överlistan Marc-Andre Fleury som klev fram och gjorde 36 räddningar. Utespelarna gjorde också sitt och blockade 24 skott. Nu leder Pittsburgh med 3-1 och Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin måste vinna tre raka om det inte ska bli som vanligt. Ut i andra omgången. Och flyg till VM i Köln och Paris.

Karlsson ackilleshäl

Erik Karlsson var sig inte alls lik i match 3 mellan hans Ottawa och New York Rangers. Hemmalaget Rangers vann med 4-1 och Erik var -3 i matchen. Hälsprickorna, eller om han fick någon ny skada i match 2, på den svenska lagkaptenen verkar bli avgörande i den här serien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.