Washingtons fall ett fall för psykologen

Solsken

Erik Karlsson

Han var inte lika dominant som i första omgången. Men när det skulle avgöras var han där, världens bästa offensiva back, trots sina sprickor i hälen. Av hans fem assist mot Rangers ledde två till förlängningar, som laget vann, och en till det matchvinnande målet. Hans båda mål var avgörande för att Ottawa nu spelar semifinal mot Stanley Cup-mästarna Pittsburgh.

Jake Guentzel

Den 22-åriga rookien i Pittsburgh fortsatte spela strålande. Fyra mål och fyra assist kom från hans klubba när Washington slogs ut.

Ducks demoner som bortblåsta

2013, 2014, 2015 och 2016 hade Anaheim hemmamatcher i match 7 mot i tur och ordning Detroit, Los Angeles, Chicago och Nashville. Alla gångerna förlorade laget. Femte gången gillt 2017? Javisst! När Anaheim natten till torsdagen tog emot Edmonton för femte raka match 7 hemma vann laget med 2-1. Det betyder att semifinalerna blir: Anaheim-Nashville med start natten till lördag svensk tid, samt Pittsburgh-Ottawa som inleds natten till söndagen.

Alligatorvarning

Henkes dilemma

Henrik Lundqvist var återigen New York Rangers bästa spelare i slutspelet. Den här gången tog det slut i andra omgången. Kommer han någon gång att få höja Stanley Cup-bucklan? Chanserna minskar snabbt nu. Speciellt om han fortsätter i Rangers, ser det ut som. ”Rangers kan inte längre vara beroende av att Lundqvist kamouflerar bristerna i laguppställningen” skrev bland annat Larry Brooks i New York Post. Bara att hålla med.

Mysteriet Washington

Läge för en doktorsavhandling i psykologi kanske? Syfte: Utreda varför Washington aldrig kan ta sig förbi omgång två i Stanley Cup-slutspelet. Laget hade gått från 1-3 till 3-3 och hade momentum. Men mästarna Pittsburgh kämpade, slet, spelade smart och uppoffrande och inte minst viktigt, gjorde mål. För andra året i rad slog Pittsburgh ut seriens suveräna poängvinnare. Besvikelsen för Alexander Ovetjkin var monumental, men också besvikelsen över hans spel. Så pass att coachen Barry Trotz inte ville kommentera Ovetjkins insats i sista matchen. Även om det rapporteras om en skada på Ovetjkin visar det väl hur besviken han är när han inte ens åkte till VM den här gången.

Crosbys vurpa

Det var inte kul att se Sidney Crosby fara in i sargen bakom mål med huvudet före efter att han kommit i full fart och hamnat i en närkamp med Washingtons målvakt Braden Holtby och den egna kedjekamraten Patric Hörnqvist i match 6 i måndags. Smällen kom bara en vecka efter att han fick Matt Niskanens klubba i huvudet. Långsamt tog han sig upp och ut till båset. Han spelade resten av matchen, men är säkerligen rätt öm i kroppen just nu. Samtidigt väntar nya duster då semifinalen mot Ottawa inleds på lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.