Bäckström och Nylander möts ute på ovanlig plats

Solsken

Åbergs snyggast hittills

De två sista matcherna i semifinalen fick Pontus Åberg chansen i Nashvilles förstakedja. Det blev succé direkt och han har fått fortsätta där i finalen. På onsdagen kom hans första finalmål. Det snyggaste hittills. En oerhört snygg rundning av Olli Määttä följdes av en inbrytning på mål där han lurade ner Matt Murray på isen innan han satte viktiga 1-0. Nu hjälpte ju inte det. Pittsburgh kom tillbaka med fyra raka mål och vann.

Bäckis mot Nylander

I VM blev de ett guldvinnande radarpar. Nicklas Bäckström som under sina första år i Washington satt barnvakt åt William Nylander. I vår kommer de att mötas i en utematch i Annapolis, Maryland strax söder om Washington. Matchen ska spelas på US Naval Academy. NHL berättar att de kommande åren kommer flera militära anläggningar att få utematcher.

Subban bytte sida

Nashvilles back P.K. Subban är en entertainer. När finallagen hade mediadag i söndag tog Subban helt enkelt över. Han bytte sida och skötte utfrågningarna av sina lagkamrater.

Alligatiorvarning

All Time Sämst

Pekka Rinne var strålande på Nashvilles klättring fram till klubbens första Stanley Cup-final. Men i match 1 rämnade allt under 4.11 i slutet av första perioden. Han släppte totalt in fyra mål på elva skott. En räddningsprocent på 63, vilket lär vara sämst genom tiderna i en finalmatch. Det blev ju inte roligare i match två där han släppte tre puckar på 3.18 i början på tredje och byttes ut. Kommer Rinne att kunna resa sig i den här finalen?

Offsideutmaning

Nashville fick en kalasstart på finalen med P.K. Subbans mål på Filip Forsbergs framspelning efter 7.13. Men så kom utmaningen som efteråt upprörde en hel hockeyvärld. Mike Sullivan i Pittsburgh utmanade målet för offside och fick rätt. Forsberg tog emot pucken inne i Pittsburghs zon när han lyft sin högerskridsko utanför. Domslutet var helt rätt. Men Nashvilles strålande start förbyttes i en chans för Pittsburgh att komma in i matchen och vinna den. Men när inte ens linjedomaren som stod knappt en meter från Forsberg reagerade på det när det hände. Kanppast någon annan såg det heller i sekvensen långt före målet. Bara en enda person i hela arenan såg det. Pittsburghs person som har till uppgift att kolla just detta. Visst ska alla beslut vara rätt, men reagerar ingen direkt och det går en tid innan det blir mål, ska man då kunna utmana målet beroende på en offside ingen ser?

Oflyt Nashville

Nashville har varit bäst i de två första finalmatcherna. Ändå leder Pittsburgh med 2-0 i matcher. Visst har det varit en del oförmåga och bristande tålamod hos finaldebutanterna att utnyttja alla lägen de skapat. Tänker bland annat på Calle Järnkrok som hade öppet mål i match 2, men missade mål. Men Nashville har också haft en hel del oflyt. Laget har släppt in tre mål vardera i två korta ödesdigra perioder. Laget har också drabbats av två självmål. Mattias Ekholm i första och Austin Watson i andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.