Blågula spelare slog varandra gula och blå

Solsken
Hockey-Tonk
Aldrig tidigare har  en hel amerikansk stad så påverkats av en Stanley Cup-final som Nashville under match 3 och 4. Runt 50 000 personer var ute på stan under första matchen i lördags, för att följa spelet och allt annat som pågick runt södra delen av Broadway. Inne i arenan sjöng och hejade publiken så det lät som en gammal Tipsextra-sändning.
Blågula succén
Trion Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg inledde nationaldagsfirande med var sitt mål i match 4 i Stanley Cup-finalen. Tre svenska mål har vi inte sett i en finalmatch sedan Peter Forsbergs hattrick för Colorado 1996. Också det på nationaldagen förresten. Totalt har nu svenskarna gjort 75 finalmål och noterats för 127 assist. Rekord givetvis.
Subban med munvatten
”Vi behöver fler med hans elektriska personlighet i hockey” säger tv-experten Jeremy Roenick om P.K. Subban. Förutom hans exellenta spel i finalen, hans kostymer och hattar utanför isen, blev hans kommentar om dispyten med Sidney Crosby veckans snackis. Subban påstod att Crosby hade sagt att hans andedräkt luktade illa. P.K. svarade med att han tagit munvatten innan. Inför match 4 kom Subban med en öppen väska fylld med flaskor med munvatten.
Jagr snackar kontrakt
Goda nyheter från södra Florida. Panthers och Jaromir Jagr snackar kontrakt igen. Mycket talar för att det blir en säsong till för veterantjecken i Sunrise. Men han lär inte skriva på förrän efter Vegas Golden Knights expansionsdraft.
Alligatorvarning
Pittsburghs tomgång
Som väntat börjar Pittsburghs motor gå på tomgång. Laget trampar vatten efter att 2-0-ledningen åts upp i Nashville. Laget har bara gjort två mål vardera i de två senaste matcherna. Offensiven har svårt mot Nashvilles täta försvar där nu också Pekka Rinne börjat spela bra. Pittsburghs försvar avslöjades också rejält i senaste matchen.
Slår varandra gula och blå
Talade med dåvarande förbundskaptenen i boxning Leif Carlsson vid ett tillfälle för länge sedan då landslaget hade boxare som Shadrach Odhiambo och Lotfi Ayed. Han konstaterade på sin typiska stockholmska att ”vi har inga problem med invandrarna i landslaget. Vi slår dem gula och blå.”. Samma sak i slutet av match 3 i finalen. Mattias Ekholms och Carl Hagelins klubbfäktande resulterade säkert i en hel del blåmärken. Drabbningen mellan Patric Hörnqvist och Calle Järnkrok var mer verbal, men icke desto mindre intensiv.
Operation – Fast sen
New York Rangers Jesper Fast opererades för ett par dagar sedan i höften. Han blir borta minst fem månader, vilket betyder att han missar säsongsstarten i höst. Med tanke på att Rangers åkte ut ur slutspelet för nästan en månad sedan, kan man fråga sig varför han inte opererades då. Hade han gjort det hade han kanske hunnit tillbaka till premiären i mitten av oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.