Golden Knights har redan avtal med tre klubbar

Det är strax efter midnatt här i Florida och fortfarande +26 ute.
Kollar 24-timmars för sportvagnar på Le Mans där mörkret dragit bort och vi väntar på soluppgången efter en händelserik natt.
Men tankarna finns redan på kommande vecka och den spännande expansionsdraften där Vegas Golden Knights ska välja sitt nya NHL-lag.
På förmiddagen idag får vi veta vilka spelare de andra 30 lagen valt att skydda från val från Vegas. 16.00 blir listorna offentliga er tid i Sverige.
Men redan har en hel del sipprat ut från de olika lokala medierna.
Men först några nyheter jag kan släppa. Från en mycket initierad källa i ett av NHL-lagen, dock inte Tampa, har redan Golden Knights gjort överenskommelser med andra lag.
Enligt min källa med Anaheim, Columbus och Dallas.
Det är oklart vad dealerna med Anaheim och Columbus är, men i det senare fallet kan det innebära att William Karlsson hamnar i Las Vegas.
Avtalet med Dallas ska gälla målvakten Kari Lehtonen, som Golden Knights kommer att välja.
De lär också plocka Marc-André Fleury från Pittsburgh, men inte behålla honom, utan använda den rutinerade och färske trefaldige Stanley Cup-mästare som betalning i någon annan trejd.
Enligt det som läckt ut om skyddade spelare ska Los Angeles inte skydda sin före detta lagkapten Dustin Brown och inte heller slovaken Marian Gaborik.
Calgary gjorde på lördagskvällen klart med Phoenix 35-årige målvakt Mike Smith, som vunnit både OS- och VM-guld. Chad Johnson gick i motsatt riktning.
Smith kommer att skyddas, men Troy Brouwer kommer inte att finnas med på Calgarys lista.
Ifrån Nashville kommer det att Calle Järnkrok spelade till sig en fortsättning i klubben med sitt fina finalspel. Han är skyddad liksom övriga svenskar som behöver skyddas. Pontus Åberg klarar sig också eftersom han spelat för få matcher än. Däremot kan James Neal eller Colton Sissons hamna i Las Vegas.
Håll kolla på social medier strax efter 16.00 i dag, då lär listorna på spelare som i n t e Golden Knights kan välja börja dyka upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.