Bara 106 dagar kvar till premiären

Solsken
Connor McDavid
Sidney Crosby vann Stanley Cup, men när det var dags för NHL:s prisutdelning i Las Vegas var det en ny kung på tronen. Connor McDavid vann Hart Trophy som den bäste spelaren i ligan senaste säsongen. Bara Wayne Gretzky och Crosby har vunnit priset som yngre än 20-åringen från Edmonton. Hans storhet underströks ytterligare av att han både vann Ted Lindsey-priset, som spelarna röstar fram, samt att han blir omslagsbild på dataspelet NHL18.
Dubbla världsmästare till öknen
Oscar Lindberg, som vunnit två VM och William Karlsson, som vann sitt första i år, valdes till Vegas Golden Knights. Ett spännande lag, som inte ser så farligt ut framåt, men general managern George McPhee har samlat på sig ansenliga kilon muskler i backlinjen.
106 dagar kvar
Nu är det bara 106 dagar kvar till säsongens första NHL-match spelas här i Tampa. 6 oktober kommer lokalkonkurrenterna Florida på besök. Mästarna Pittsburgh tar emot St. Louis 4 oktober i sin första hemmamatch där Stanley Cup-baneret ska hängas upp i taket. Detroit spelar sin första match i sin nya arena 5 oktober då Minnesota står för motståndet. Första NHL-matchen i Las Vegas avgörs 10 oktober då Arizona gästar den nya arenan där.
Alligatorvarning
Dålig kommunikation 1
Shane Doan var lojal mot organisationen som hans första NHL-säsong höll till i Winnipeg och de senaste 20 i Phoenix, Arizona. Men efter 21 säsongen i klubben behövde ledningen bara nio minuter på en frukostmöte för att tala om att 40-åringen inte skulle få fortsätta. Undrar om han ens han käka upp sin äggröra och bacon?
Här är de aktiva spelare som gjort mest poäng för den enda organisation de spelat: 1) Patrick Marleau, San Jose, 1 082, 2) Alexander Ovetjkin, Washington, 1 035, 3) Sidney Crosby, Pittsburgh, 1 027, 4) Patrik Elias, New Jersey, 1 025, 5) Henrik Sedin, Vancouver, 1 020, 6) Daniel Sedin, Vancouver, 986, 7) Shane Doan, Winnipeg/Phoenix/Arizona, 972.
Dålig kommunikation 2
Det var inte bättre kontakt för ryssen Michail Sergatjev när han blev ny Tampa-spelare i trejden med Montreal där Jonathan Drouin gick åt andra hållet. Sergatjev var på semester på Cypern när ett fan kom fram och önskade lycka till i Tampa. Va? sa Michail, som inte visste om något alls.
Ingen svensk
Brent Burns 29 mål avgjorde i kampen mot Erik Karlsson om vem som skulle få Norris Trophty, som bästa back. San Joses tandlöse och skäggprydde kanadensiska back fick priset för första gången. Det betydde att ingen svensk fick pris efter en säsong som annars på många sätt varit rekordbra för alla de 91 svenskarna som spelat i ligan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.