Golden Knights har 13 draftval

Mellandagen mellan expansionsdraften i onsdags och fredagens vanliga draft presenterade några intressanta trejder.
Försäsongens största hittills kom direkt mellan Edmonton och New York Islanders.
Jordan Eberle blev väl inte den parhäst till Connor McDavid, som många trott.  Därför skeppas han nu iväg till östkusten.
I motsatt riktning kom Ryan Strome.
Edmonton byter en 27-åring som fått sin chans mot en 23-åring som får sin.
Strome draftades som femma 2011, men har väl inte riktigt motsvarat förväntningarna i Islanders. 2014-15 gjorde han sin hittills bästa säsong med 50 poäng.
Han kan både spela center och högerforward och väntas nu bli den spelare som ska få en chans vid sidan av McDavid för att få Edmonton att lyfta ytterligare ett steg kommande säsong.
Med Strome till Edmonton betyder det att laget nu har tre av de fem första draftvalen från 2011 med ettan Ryan Nugent-Hopkins, fyran Adam Larsson och nu också Strome.
De andra två trejderna var två av de spelare som Vegas Golden Knights valde i onsdags. Nu skickades de direkt vidare till andra lag.
Det var två av backarna, dels Trevor van Riemsdyk som kom från Chicago och nu går vidare till Carolina för ett draftval i andra rundan i fredagens draft.
San Joses David Schlemko kommer inte heller att spela i Vegas utan fortsatte österut till Montreal för ett draftval i femte rundan 2019.
Med Golden Knights två nya draftval har laget hela 13 val i fredagens och lördagens draft. Tre stycken i första rundan och tre i andra där klubben kan fylla på sitt förråd av talangfulla spelare.
Ytterligare en nyhet om en ledare kom på torsdagen. Dave Tibbett lämnar Arizona som coach efter åtta säsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.