Nu är McDavid bäst betald

 
Solsken
Connor McDavid
Bäst ska han bäst betalt, så klart. Kanadensaren får motsvarande 850 miljoner kronor för de kommande åtta åren i Edmonton räknat från 2018. Det betyder 12,5 miljoner dollar per år. Högst i ligan. Men det talades om 13,25 först. Nu blir det lite mer över för att bygga ett vinnande lag också.
Nya chanser
Kul med svenskar som får nya chanser. Som Anton Rödin i Vancouver. Trots att han fick hela förra säsongen förstörd av skador, ger Vancouver honom en ny chans. Jacob Josefson har efter sju säsonger i New Jersey inte etablerat sig riktigt i NHL. Nu får han chansen i en ny klubb – i Buffalo. Även två målvakter får en ny chans i NHL i höst. Anders Lindbäck efter en säsong i Rögle och Niklas Svedberg efter två i KHL. Nu gör de ett nytt försök i Nashville respektive Minnesota.
Nashville
En redan aningen tunn offensiv blev nästan helt uddlös då Kevin Fiala och Ryan Johansen skadades i slutspelet. Men Nashville fått smak på en ny Stanley Cup-final. Det kan mycket väl bli så med dem tillbaka. Till det har klubben fått in rutin, hårt jobb, fysiskt spel, men också spelare som kan bidra framåt. Nick Bonino, Scott Hartnell och ryske backen Alexej Jemelin låter som ett redan mycket bra lag blir ännu bättre.
Bissonnette gillar oss
”Under mina 12 år som proffs har jag aldrig spelat med en dålig skandinav. Dålig som i en dålig människa. Övertygad om det är bästa platsen på Jorden.” Så twittrade den 32-åriga kanadensaren Paul Bissonnette härom dagen. Han har mest spelat i AHL, men gjort 202 matcher i NHL med Pittsburgh och Phoenix.
Tampas nya rutin
Det rynkas en hel del på näsan åt Tampa Bay Lightnings nytillskott Dan Girardi och Chris Kunitz. Jag har lite svårt att förstå det. Laget tog sig till en Stanley Cup-final och en match ifrån en på massor av talang, men avsaknad av rutin. Nu har lagets stjärnorSteven Stamkos, Victor Hedman och Nikita Kutjerov i första hand fått rutin. Men tillskotten av Girardi och Kunitz blir också viktiga pusselbitar. Girardi i ett försvar som sviktade betänkligt i december och januari senaste säsongen. Kunitz, som den ende i NHL just nu med fyra Stanley Cup-titlar. Han vet vad som krävs för att gå hela vägen.
Alligatorvarning
Mojo och Krüger
Två svenskar har verkligen fått uppleva hur det är att vara en handelsvara. Efter sin bästa säsong i karriären belönade Washington Marcus Johansson med att skicka honom till New Jersey. Det var Mojos löneutrymme som fick rädda Jevgenij Kuznetsovs åttaårsavtal för 62,4 miljoner dollar. Och Marcus Krüger fick efter två Stanley Cup-titlar lämna Chicago, som storstädat. Det blev nya Vegas Golden Knight, ett tag. Där sågs han som ett värde som kunde ge nya framtida draftval. Hoppas hans tredje klubb på några dagar, Carolina uppskattar honom för den hockeyspelare han är.
Vad händer i Denver?
Eller rättare sagt, varför händer inget? Colorado var råsist i ligan senaste säsongen. Men Colorados general manager Joe Sakic har inte varit speciellt aktiv för att förbättra laget. Och att ge draftettan Nail Jakupov, som misslyckats i Edmonton och St. Louis, en ny chans känns ju inte som en jättesatsning. De eviga ryktena kring Matt Duchene kan ju sätta igång något, men de verkar bara förbli rykten.
Pavelec
Antti Raanta utvecklades till att bli den perfekte side-kicken till Henrik Lundqvist i New York Rangers. Nu drar han vidare till Arizona. Till Rangers ansluter i stället Ondrej Pavelec. En 29-årig  tjeck som borde närma sig zenit på sin karriär. I stället har den dalat. Han spelade bara åtta NHL-matcher i Winnipeg senaste säsongen, jämfört med 68 2011-12. Frågan är om hans ambition sträcker sig utanför båsdörren i Madison Square Garden? Det behövs för att Henke ska få vila tillräckligt mycket för att vara på topp i slutspelet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.