Löjlig hårdiktatur av skallig GM i Toronto

Är tillbaks i Sverige några veckor, men NHL stannar ju inte upp för det. Det blir en sommarversion på Dagens NHL:s lista där solsken fortfarande får stå för positiva noteringar från senaste veckan. Alligatorerna är inte många vid Mälarens strand, så det negativa får bli myggstick.

Det kommer att bli påhälsningar när Stanley Cup-bucklan kommer till Storstockholm, det blir kanske ett gästspel ute i Segeltorp för att se hur sommarträningen går för spelarna där och det blir givetvis ett besök i Globen när Djurgården möter en kombination av svenska NHL-spelare.

Men varje vecka fortsätter det att droppa ner senaste nytt från NHL på den här adressen. Ligg kvar i hängmattan bara och surfa in på den här adressen på torsdagar, så får ni det senaste.

Solsken

Panarin och Wennberg

Chicago släppte ju fjolårets bästa nykomling i ligan Artem Panarin till Columbus. Nu coachen John Tortorella spekulerat i att para ihop liraren Panarin med spelgeniet och centern Alexander Wennberg. Cam Atkinson, Nick Foligno, Josh Anderson eller Oliver Bjorkstrand tar platsen på andra kanten. Men Panarin och Wennberg ihop blir synnerligen spännande att följa.

Recchi efter Tocchet igen

Historien upprepar sig. Mark Recchi följer i Rick Tocchets skridskoskär – igen. 1992 ingick de i en bytesaffär där Philadelphias lagkapten Tocchet hamnade i värsta rivalerna Pittsburgh. Recchi gick i andra riktningen. Tocchet fick vinna sin enda Stanley Cup. Recchi vann sin första året innan. När nu Tocchet, efter en ny Stanley Cup-seger som assisterande tränare i Pittsburgh, drar vidare till jobbet som huvudcoach i Arizona, ersättas han av Recchi. Nyss invald i Hockey Hall of Fame tar nu Recchi klivet från Penguins utveckling av talanger till NHL-båset.

Sommartiden – giftastider

Under den späckade NHL-säsongen hinner inte spelarna med mycket mer än att träna och spela. Bröllop är inte att tänka på. Därför är det en rad bröllop med NHL-spelare just nu. Nyligen gifte sig Steven Stamkos i Toronto och Alexander Ovetjkin hemma i Ryssland. I helgen var det Winnipeg-backen Tobias Enströms tur och snart följer Victor Hedman efter hemma i Örnsköldsvik.

Nykvarn och Väsby

Samma svenskar som i fjol får ta emot bucklan alla hockeyspelare vill ha under ett dygn i år igen. Carl Hagelin och Patric Hörnqvist tar Stanley Cup-bucklan till Nykvarn 30 juli och Väsby dagen efter.

Nya klubbadresser

Har ni varit för upptagna med abborrfiske eller att slappa i hängmattan, så ni inte hängt med på svenskarnas klubbyten i NHL hittills? Helt okej, för här kommer en snabbrepetition.

Christian Folin – från Minnesota till Los Angeles

Anton Forsberg – Columbus till Chicago

Niklas Hjalmarsson – Chicago till Arizona

Marcus Johansson – Washington till New Jersey

Marcus Krüger – Chicago via Vegas Golden Knights till Carolina

Eddie Läck – Carolina till Calgary

Anders Nilsson – Buffalo till Vancouver

William Karlsson – Columbus till Vegas

Oscar Lindberg – New York Rangers till Vegas

Oscar Sundqvist – Pittsburgh till St. Louis

 

 

Myggstick

Då fick lockarna falla

Lou Lamoriello är själv en flintskallig general manager. Han gillar inte långt hår på hockeyspelare. När Timothy Liljegren, som valdes av Toronto i årets draft, kom till talanglägret under sommaren var orden tydlig – ”Klipp dig”. Kläddiktaturen i NHL är redan stenhård, där klubbarna får idrottsstjärnorna att se ut som banktjänstemän före och efter matcher. Att nu klubbledningarna också ska lägga sig i hur spelarnas hår ser ut är bara patetiskt.

Viktor Stålberg

En svensk Stanley Cup-mästare vänder hem till Europa. 31-årigen från Mölndal spelar i Zug i Schweiz kommande säsong efter 540 matcher för NHL-lagen Toronto, Chicago, Nashville, New York Rangers, Carolina och Ottawa. 179 poäng blev det för snabbskrinnaren som vann cupen med Chicago 2013.

Kovaltjuk vill vinna OS

Nej, en av rysk hockeys värsta måltjuvar kommer inte tillbaks till NHL i höst. 34-åringen Ilja Kovaltjuk valde efter en hel del rykten om en comeback att stanna i SKA St. Petersburg där han var med och vann Gagarin Cup i våras. Förutom alla problem med att över huvud taget kunna återvända till NHL efter att han bröt kontraktet med New Jersey, har han insett att utan NHL-spelare blir Ryssland favoriter till OS-guldet i Sydkorea i vinter. Kovaltjuk är fortfarande en fruktansvärt vass forward. Han gjorde 32 mål och 46 assist i KHL senaste säsongen. På 816 matcher i NHL har han gjort 816 poäng. Alltid trist när världens bästa spelare inte spelar i världens bästa liga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.