”Släng min Rangers-pyjamas”

Solsken

Zäta blir störst i världen

Mediakuben i nya Little Caesars Arena i Detroit, där Red Wings ska spela sina NHL-matcher och Pistons i NBA, blir den största centrumhängda i världen med sina 5 100 kvadratfot. Detroit-fansen har aldrig sett Henrik Zetterberg så stor tidigare.

Reservschema för OS

Plötsligt dyker ett nytt halmstrå upp kring NHL-spelare i kommande OS. Enligt ryska källor ska det finnas ett reservschema för NHL om det skulle bli ett uppehåll för OS-spel i februari.

Stamkos-tröja viktigast

När Dan Girardi berättade för sin son att familjen skulle flytta från New York till Tampa blev sonen glad. Glad över att han skulle få en Stamkos-tröja. Så när lagkaptenen Steven Stamkos ringde Lightnings nya back och frågade om han kunde hjälpa till med något var svaret givet. En autograf på grabbens tröja skulle ju sitta fint. Sonen konstaterade också krasst att nu kunde man kassera Rangers-pyjamasen.

Nya kontrakt

Ett bra Stanley Cup-slutspel och 52 poäng på 56 AHL-matcher gjorde att Pontus Åberg fick ett nytt tvåårskontrakt med Nashville. Marcus Sörensen fick förlängt med två år han också, i San Jose och Erik Gustafsson blir kvar ytterligare en säsong i backlinjen i Chicago.

 

Myggstick

Jagr, Doan, Iggy?

Veteranerna Jaromir Jagr, Shane Doan och Jarome Iginla har ännu inte fått kontrakt inför kommande säsongen. Kommer de tillbaka? Känns som de har åtminstone en säsong till i sina kroppar.

Enroth till Belarus

Efter åtta säsonger och 141 matcher för fyra olika NHL-lag lämnar 29-åriga Jhonas Enroth Nordamerika. Dinamo Minsk i Belarus i KHL blir ny adress i höst. Enroth spelade för Buffalo, Dallas, Los Angeles och Toronto. Senaste säsongen tillhörde han Anaheims organisation, men fick aldrig spela för dem i NHL.

Till skiljedom

Mika Zibanejad och New York Rangers har inte kommit överens om en förlängning av förre djurgårdarens kontrakt. Mika lämnade Newport Sports Agency efter säsongen och hans kontakter med Rangers sköts nu, enligt New York Post, av hans halvbror Monir Kalgoum. Kommer inte parterna överens ska Zibanejad höras av skiljenämnden 25 juli. I så fall första spelaren från Rangers som hamnat där på tio år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.