Nykomlingarna redan bättre än mästarna Pittsburgh

Solsken

Tuffa Victors krav

Victor Arvidsson fick sitt stora genombrott senaste säsongen med 31 mål och spel i Stanley Cup-final för Nashville. När det blev dags för kontraktsförhandlingar med klubben hade dock parterna inledningsvis olika syn på hans nya lön. Victor ville ha 4,5 miljoner dollar för ett ettårskontrakt. Nashville erbjöd två år för 2,75 per år. Men innan fallet gick till skiljenämnden la Nashville fram ett sjuårskontrakt, som ger kusmarkaren 4,25 miljoner per år i snitt – i sju år framåt. Nu är det Ryan Johansens tur att komma överens med Nashville.

2020 Vision

The Hockey News har inlett en spännande framtidsserie, som de kallar 2020 Vision. Där spekulerar tidningens experter kring hur de olika lagen kommer att se ut säsongen 2019-20. Åtta lag har hittills presenterats och man går i bokstavsordning, så det började med Arizona och senast i raden var Colorado. Här kan ni läsa mer. http://www.thehockeynews.com/news/article/2020-vision-what-the-colorado-avalanche-roster-will-look-like-in-three-years

Stanley Cup-mästaren till Ottawa

Kul att dubble Stanley Cup-vinnaren Johnny Oduya fick en sväng till i ligan. Som fri agent, efter att ha avslutat senaste säsongen i Chicago, där han också vann sina cuper, fick stockholmaren ett ettårskontrakt med Ottawa. Det påstås att lagkaptenen Erik Karlsson träffade Johnny hemma i Sverige för att övertala honom att komma, trots bättre betalda bud från andra håll. Johnny är 35 år nu och hade en skadedrabbad säsong senast, där han inledde med spel i Dallas. I numera försvarstäta Ottawa kommer svensken att tillföra ytterligare djup även om han inte spelar lika mycket per match längre.

Mika och Lehner kvar

Både Mika Zibanejad och Robin Lehner blir också kvar i sina klubbar. Mika fick ett femårigt avtal med New York Rangers som ger honom 5,35 miljoner dollar i snitt om året. Precis det han ville ha. Lehner kommer även nästa säsong att vakta Buffalos kasse. Han fick ett ettårskontrakt för fyra miljoner.

Vegas redan bättre än Pittsburgh

Intresset för nyaste NHL-laget Golden Knights i Las Vegas är rekordstort. Enligt Forbes är det nu bara Edmonton, New York Rangers, Toronto, Chicago och Montreal som kan konkurrera med Vegas vad gäller biljettintäkter. Nykomlingarna är till exempel redan förbi Stanley Cup-mästarna Pittsburgh trots att snittpriset ligger på 88 dollar. Snittet i ligan är 70 dollar.

Crosby och Korea-veteranen

När Sidney Crosby hade Stanley Cup-bucklan för några dagar sedan besökte han ett sjukhus för veteraner. Han fick höra om en pilot från Koreakriget, som numera var blind. Hans favoritlag var Montreal. Då tog Crosby bucklan till honom och hjälpte honom känna med handen över Montreals olika laguppställningar.

 

 

Myggstick

Dopad kan spela i NHL

Danis Zaripov blev tillsammans med två andra i KHL avstängda för dopning. 36-åringen har vunnit VM tre gånger och bara två spelare har gjort mer poäng i KHL genom tiderna. Trots två års avstängning i KHL är Zaripov teoretiskt fri att skriva på för en NHL-klubb om parterna så vill.

Varböld och benbrott

Drafttvåan Nolan Patrick skrev på sitt första NHL-kontrakt förra veckan. Men han kunde inte vara med när Philadelphias talanger tränade. Den otursförföljde kanadensaren hade drabbats av sjukdom igen. Den här gången var det en varböld i ansiktet som stoppade Patrick, som trots 18 år ung redan drabbats av en rad skador och sjukdomar. Tommy Wingels har också haft otur i sin nya klubb. Efter spel i San Jose och Ottawa senaste säsongen hamnade den 29-åriga forwarden i Chicago. Då bröt han vänsterfoten under försäsongsträning. Ingen kul start i nya laget.

Vann trots bruten hand

Lönetak och lönegolv har vi hört talas om. Men hos Stanley Cup-mästarna Pittsburgh finns det också lönegap. Backen Brian Dumoulin ville ha 4,35 miljoner dollar per år för att fortsätta i mästarklubben. Pittsburghs svar? 1,95. Ett gap på 2,4 miljoner. Men den tvåfaldiga Stanley Cup-mästaren fick till slut 4,1 i sitt nya sexårsavtal. Den 25-åriga backen gjorde 15 poäng på 70 matcher i serien och sex på 25 i slutspelet och avslöjade efter kontraktssigneringen att han spelade nästan hela slutspelet med en bruten hand. Redan i match 5 i första rundan mot Columbus bröt han högerhanden.

Bleka Kanada-trupper

Två Kanada-trupper har presenterats för två turneringar i Europa under augusti. Det är Kanadas huvudcoach Willie Desjardins första chans att se vilka spelare han ska ta med till OS i Sydkorea i februari då han inte får ha NHL-spelare med. Jämfört med alla trupper sedan 1998 är de här två trupperna oerhört bleka även om en rad SHL-spelare får chansen att visa upp sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.