Kräftor med Stanley och NHL:s dyraste poäng

Foto: Nykvarns kommun

Carl Hagelin anländer till Stanley Cup-firandet i Nykvarns centrum på tisdagen.

Solsken

Stanley Cup på kräftskiva

Carl Hagelin fick göra vad han ville med Stanley Cup-bucklan i tisdags. Det blev ett återbesök för bucklan till Nykvarn på dagen och på kvällen fick Lord Stanleys trofé vara med på kräftkalas. På onsdagen flög bucklan vidare från Sverige till Bern i Schweiz där Mark Streit väntade på den. Backen som fick lämna Philadelphia och efter några timmar i Tampa hamnade i Pittsburgh där han alltså vann titeln. I höst är han tillbaks i Montreal igen.

Glädjande nyheter från Tampa

Det kom två glada besked från Tampa i veckan. För det första går Steven Stamkos rehab strålande och han räknar med att vara tillbaka i laget lagom till säsongen drar igång. Det andra beskedet kom från Nikita Kutjerov. Ryssen har varit på plats på Floridas västkust sedan början av juni. Sedan slutet av månaden har han varit på is. Han har kört 5-6 ispass i veckan hela sommaren. Efter 40 mål och 45 assist senaste säsongen, hur bra ska han inte bli kommande säsong med den försäsongen? Kutjerov och general managern Steve Yzerman ska också, enligt Tampa Bay Times, ha talat ut om de tuffa uttalanden ryssen gjorde om en del lagkamrater när han kom hem till Ryssland efter en säsong som slutade i besvikelse.

Johansens rekordkontrakt

Nashville fortsätter att säkra upp sina stjärnor. Ryan Johansen fick som väntat ett åttaårskontrakt värt 64 miljoner dollar. Det är klubbens dyraste kontrakt hittills. Hans kedjekamrater Filip Forsberg och Viktor Arvidsson har fem respektive sju år kvar på sina kontrakt. En satsning som ska räcka hela vägen för Smashtown?

Granlund fick sin belöning

Strax innan hans fall skulle tas upp i NHL:s skiljenämnd kom Mikael Granlund och Minnesota överens om en fortsättning tillsammans. Den 25-åriga finländaren svarade för 69 poäng senaste säsongen och vann därmed den interna poängligan. För det fick han ett treårskontrakt med i snitt 5,75 miljoner per år.

 

 

Myggstick

Söderbergs kontrakt är dyrast

Carl Söderberg hade NHL:s dyraste kontrakt sett till vad varje producerad poäng kostade. Det har prohockeyrumors.com räknat ut. Tar man bort defensiva backar med dyra kontrakt och bara tittar på forwards, som ju har till uppgift att göra poäng, hamnar skåningen från Colorado i topp. Han gjorde 14 poäng för en lön på 4,75 miljoner dollar. Det gör 330 000 dollar per poäng. Carl hade en tung säsong i ett lag som var klart sämst i ligan. Säsongen innan gjorde han 51 poäng. Viss skillnad kan man säga…

Markov till KHL och OS

Efter 16 säsonger i Montreal Canadiens vänder 38-åriga backlegendaren Andrej Markov åter hem till Ryssland där han ska spela för Ak Bars Kazan i KHL. Men OS i Pyongchang finns säkert också i bakgrunden.

Inget beröm från Babcock

Mike Babcock är hockeyhistoriens framgångsrikaste coach. Han har vunnit allt. Nu håller han på att bygga upp Toronto med en rad unga talanger. Och trots att laget överraskade, främst efter nyår, senaste säsongen, berömmer inte Babcock sina spelare i onödan. ”Det är en säsong och det gör inte en hel karriär. De måste göra det igen och igen och igen”, säger han enligt sportsnet.ca.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.