Tränar på konstgjord is i sitt garage i Tampa

Solsken

The Kid 30

I måndags fyllde Sidney Crosby, världens bästa hockeyspelare, 30 år.

Isträning i Tampagaraget

Förra veckan kom rapporter från Tampa om att Nikita Kutjerov hade tränat på is fem-sex pass i veckan sedan slutet av juni. Men ryssen nöjer sig inte med bara det. Han har låtit installera syntetisk is i sitt Tampagarage för att kunna öva med klubba och puck.

Houston i NHL

Leslie Alexander vill sälja NBA-laget Houston Rockets. Då har genast spekulationer dykt upp i nordamerikansk press om att han vill ha ett NHL-lag till staden. Han ville nämligen redan 1998 köpa Edmonton Oilers och flytta laget till Texas. Efter Vegas Golden Knights intåg i höst vill ligan få ett 32:a lag också så det blir jämnt med 16 lag i varje Conference. Ja, och givetvis också tjäna ännu mer pengar. Seattle och Quebec har nämnts, men nu kanske ett projekt i Houston blandar sig i också.

 

 

Myggstick

Drabbad av cancer

Eddie Olczyk spelade 1 088 matcher för NHL-lagen Chicago, Toronto, Winnipeg, New York Rangers, Los Angeles och Pittsburgh mellan 1984 och 2000. Amerikanen var med och vann Stanley Cup med Rangers 1994. Efter karriären blev han expertkommentator för tv-bolaget NBC där han både ägnade sig åt ishockey och galopp där han kastade sig mellan Stanley Cup-slutspel och Kentucky Derby. Nu meddelar han att han drabbats av cancer i tjocktarmen.

Nollat klubbmärke

Det ryktas att Ottawa Senators, som ju har en romersk soldat som sitt klubbmärke, ska ta bort den för ett stort O. Lagets tredjetröjor har redan haft ett stort O på bröstet, vilket tyvärr mest ser ut som en stor nolla. Återstår att se vad Erik Karlsson har på sitt bröst när han och Ottawa kommer till Globen i november.

Fisher lägger av

Nashvilles oerhört uppskattade lagkapten Mike Fisher slutar med hockeyn. NHL blir en stor profil fattigare utan countrystjärnan Carrie Underwoods man. Nu när han slutar, efter 1 222 matcher för Ottawa och Nashville, kommer det en rad uttalanden som berättar om hans ledaregenskaper och hur han ställde upp. Merparten av matcherna spelade han i Ottawa där det berättas om vad han gjorde då en ung pojke med en livshotande sjukdom besökte en träning. Pojken kunde själv inte åka skridskor. Då tog Mike honom i sin famn och åkte några snabba varv på isen med honom. Glädjen i grabbens ansikte gick inte att ta miste på.

Lag utan kaptener

Sedan Nashvilles lagkapten Mike Fisher slutat betyder det att sex lag just nu står utan lagkaptener. Det är också Arizona, även om rykten redan sagt att Oliver Ekman Larsson ska ta över, Buffalo, Carolina och Toronto som står utan en spelare med ett C på bröstet. Nya Vegas Golden Knights har heller inte talat om vem som blir kapten.

Inte AHL-spelare heller

Nu har NHL förtydligat vad som gäller inför OS. Inga spelare med NHL-kontrakt, även om de spelar i AHL, kommer att tillåtas att åka till OS och spela för sitt land.

Bruins arena struntade i avtal

TD Garden, där Boston Bruins och Boston Celtics spelar sina matcher i NHL och NBA, har haft ett avtal med staden sedan 1993. Det går ut på att arenan tre gånger om året ska arrangera insamlingar till rekreationscenter för stadens ungdomar. Nu har stadens ungdomar visat att arenan helt enkelt struntat i det. De har också räknat ut att arenan därmed undanhållit 13,8 miljoner dollar från stadens ungdomar. Nu har TD Garden gått med på att betala 1,65 miljoner.

Prärievargen opererad

Arizona Coyotes talangfulle back Jakob Chychrun tvingades till knäoperation förra veckan. Floridakillen, född i Boca Raton, valdes i fjol i första omgången i draften och svarade för 20 poäng på 68 matcher. Hur länge 19-åringen blir borta är oklart. Tur laget förstärkt försvaret med trefaldige småländska Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.