Högerextrema snodde Detroits klubbmärke

Solsken

21 miljoner till toppduon

På onsdagen skrev Leon Draisaitl under ett åttaårskontrakt med Edmonton värt 8,5 miljoner dollar per år. Det betyder att Draisaitl och Connor McDavids kontrakt är värda 21 miljoner per år. De båda unga stjärnorna står därmed för 28 % av lagets lönebudget.

Subban först till miljonen

I torsdags blev Nashvilles back P.K. Subban den förste Kanada-födde NHL-spelaren att nå en miljon följare på twitter. En tung milstolpe.

Henke redan på is

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist kom med lugnande besked efter skadan han ådrog sig i vänster knä i VM-semifinalen mot Finland i våras. Han kunde efter snabb behandling trots smärtan ändå spela hjälterollen när Tre Kronor vann VM-guldet mot Kanada. Vilan därefter gjorde gott och Henke har redan varit på is några gånger. Han kommer att vara med som vanligt när Rangers träningsläger startar 15 september.

Jaromir jagar i Europa

45-årige Jaromir Jagr ger inte upp. Han säger att de mest seriösa förhandlingarna om ett kontrakt för kommande säsong har han haft med tjeckiska klubben Kladno. Han berömmer klubbens smarta ägare som inser värdet av legendaren. Han är ju själv en av ägarna till klubben. Han kan mycket väl tänka sig en start på säsongen i Kladno tills något lämpligt dyker upp i NHL. För det är dit han vill.

NHL till Finland

Colorado och Ottawa möts i Globen i november. Nu har det börjat pratas om att det är Finlands tur för NHL-matcher nästa säsong. Columbus finländske general manager Jarmo Kekäläinen tycker det skulle vara en utmärkt idé för hans lag. Markus Hännikäinen, Markus Nutivaara och Joonas Korpisalo spelar för närvarande i klubben där ju också stockholmaren Alexander Wennberg håller till. Det var sex år sedan det senast spelades NHL-hockey i Finland. Då mötte Buffalo Anaheim i Helsingfors.

NHL i Kansas City

NHL-pampen Bill Daly säger till ESPN att Kansas City aldrig helt varit borta i snacket om att återigen få ett lag i ligan. Scouts spelade i NHL 1974-76 innan det blev Colorado Rockies och därefter New Jersey Devils 1982. Ägaren till Kansas City Mavericks i ECHL sägs vara intresserad och arenan Sprint Center tar 17 500 åskådare.

 

 

Myggstick

Bryan Murray är död

Ottawas förre general manager Bryan Murray gick bort förra veckan efter flera års kamp mot cancern. Han blev 74 år. Murray har en väldigt lång meritlista som ledare i ligan. Den kröntes 1984 när han som coach i Washington utsågs till Årets coach. 1982-90 coachade han laget. 1990-93 ledde han Detroit där han blev general manager 1993-94. Mellan 1994 och 2000 hade han samma jobb i Florida, där han 1998 också hoppade in som coach en halv säsong. 2001-04 var han GM i Anaheim, som han också coachade första säsongen. 2004 kom han till Ottawa där han började som coach. Sedan 2008 var han klubbens GM fram till förra sommaren.

Högerextremister stal Detroits märke

Ett gäng khaki-klädda nynazister, som var med i de rasistiska demonstrationerna i Charlottesville i helgen, hade också Detroit Red Wings symbol, med det vingförsedda hjulet, med sig. NHL säger i ett uttalande att ligan är rasande på hur ett av liganlagens klubbmärken används i ett sammanhang tvärtemot vad ligan står för. NHL understryker ligans strävan att inkludera alla. Red Wings undersöker nu alla juridiska möjligheter för att skydda sitt märke från att missbrukas på liknande vis.

Jag iförd Lightningtröja med formel 1-legendaren Emerson Fittipaldi.

Dålig tajmning

Viasat markerade en tidig säsongsstart för sin NHL-bevakning med att bjuda in övriga medier och några NHL-spelare till kontoret på Ringvägen i Stockholm. Det var samma tid som de på biografen Grand på Sveavägen hade pressvisning på dokumentären ”Superswede”, som handlar om formel 1-föraren Ronnie Petersons liv. En händelselös sommar kommer plötsligt två hyperintressanta grejer – exakt samma tid. Jag får ju min NHL-dos resten av året så det blev biografmörkret och Ronnies bredsladdar i Monaco i stället. Följt av ett härligt möte med 70-årige Emerson Fittipaldi i måndags. På ena handen hade han en ring med ett schackrutigt mönster. Ett bevis på att han vunnit Indy 500. Vinnarna där, liksom i Stanley Cup, får en ring som bevis på prestationen. Tre generationer av samma judiska juvelerarfamilj i Indianapolis har gjort vinnarringarna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.