Spagetti á la Stanley och extra sommarpengar

Solsken

Bäckis femma

Nicklas Bäckström rankas som femte bästa center av NHL network, som just nu rankar de 20 bästa på varje position. Vilka är bättre än den svenska superstjärnan i Washington, undrar ni säkert? Toppen ser ut så här: 1) Connor McDavid, Edmonton, 2) Sidney Crosby, Pittsburgh, 3) Jevgenij Malkin, Pittsburgh, 4) Auston Matthews, Toronto. Efter Bäckis: Tavares, Stamkos, Seguin, Getzlaf, Scheifele, Bergeron, Toews, Kopitar, Eichel, Draisaitl, Johansen, Barkov, Carter, Kuznetsov och Monahan.

Extra sommarpengar

Överskottet från fjolårets World Cup i Toronto har fördelats till spelarna. De som spelade fick 86 000 dollar var. Övriga NHL-spelare 10 000.

Spagetti á la Stanley

Stanley Cup-pokalen får vara med om en massa när den far runt hos alla spelare och ledare som vann den senaste säsongen. Hemma hos Italienbördige Nick Bonino blev den en stor skål för spagetti och köttfärssås. Kolla bilderna från twitter här under.

12:an Marleau

Efter 19 säsonger i NHL med samma klubb, blir det spel i Toronto för 37-årige veteranen Patrick Marleau i höst. I San Jose spelade Marleau i tröja nummer 12. Connor Brown hade det numret senaste säsongen i Toronto, men meddelar nu att han givetvis släpper det när Marleau kommer till laget.

Svensk sommar = hockeyläger

Många svenska NHL-spelare bjuder tillbaka när de kommer hem till Sverige under sommaren och leder hockeyskolor runt om i landet. Åkte förbi Skärgården Hockeys hall på Öckerö i Göteborgs skärgård i tisdags. Där har de här bröderna sin hockeyskola varje sommar.

Johan Mattsson och Henrik Lundqvist på onsdagens Frölundaträning.

Calgary kanske?

Calgary är senaste ryktet på lag som visat intresse för Jaromir Jagr.

 

 

Myggstick

Zäta ser slutet

37-årige Henrik Zetterbergs kommentarer i intervjun till Sportbladet, där han säger att han möjligen inte kommer att spela de två sista åren på sitt tolvårskontrakt, har fått stor uppmärksamhet i Nordamerika. De två sista åren fram till 2021 tjänar han bara en miljon dollar per år.

Islanders pressas

New York Islanders ska spela en försäsongsmatch i sin gamla arena Nassau Coliseum ute på Long Island. Nu pressar ägaren till lagets nuvarande arena Barclays Center på för att klubben ska spela ännu fler matcher i sin förra arena. Mikhail Prokhorov, som äger Barclays Center, vill ha ut Islanders efter 2018-19 års säsong. Coliseum renoveras just nu för minst 130 miljoner dollar och ska öppna igen i april. Men då tar arenan bara 13 000 åskådare. Alldeles för lite för ett NHL-lag.

Söndersliten bröstmuskel

Marcus Johanssons nya lagkamrat i New Jersey Travis Zajac, slet sönder sin bröstmuskel under försäsongsträningen. Det blev operation och han kan bli borta upp till ett halvår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.