Ekholm och Hörnqvist i samma lag – fördel för Stockholms NHL-spelare

Patric Hörnqvist och Mattias Ekholm, med Alexander Wennberg mellan sig på bilden. Två av Tre Kronors World Cup-spelare för ett år sedan, men bittra antagonister under senaste Stanley Cup-finalen. Pittsburgh-forwarden och Nashville-backens verbala konfrontationer minns vi särskilt från finalen i juni.

Men på tisdagen när jag besökte en av de sista träningarna för NHL-spelarna i Segeltorps ishall, körde Patric och Mattias båda med gula tröjor. När träningen avlutades med spel tre mot tre var antagonisterna från försommar till och med i samma lag samtidigt på isen.

Båda log efter träningen när jag frågade om det var skönt att vara i samma lag igen.

Mattias Ekholm hade lånats in till Stockholms-gänget som den här dagen kunde räkna in 20 utespelare och tre målvakter. Tempot var högt uppdrivet och närkamperna rätt så tuffa.

Kontrasten var enorm mot Campus i Göteborg, som jag besökte i onsdags. John Klingberg, Loui Eriksson, Christian Fohlin, Kevin Fiala och inlånade skåningen Hampus Lindholm, tillsammans med två av de collegespelare som stängdes av från spel v Frölunda förra året, försökte få lite drag på träningen. Henrik Lundqvist valde den dagen att träna med Frölunda i stället för att få mer kvalitet och han har nu åkt över till New York.

”Vi har varit upp mot 25 på vissa träningar och då har ändå bröderna Nylander lyst med sin frånvaro”, konstaterade Anders Weiderstål, förbundets matrialare, mer känd under smeknamnet Pudding.

Sedan första veckan i augusti har de Stockholms-baserade NHL-spelarna kört för fullt i Segeltorp avbrutet av förra veckan då träningen var flyttad till Globen för ännu mer kvalitet. Mängden spelare från Stockholm i NHL gör att sommarträningarna blir mycket bra och spelarna från Sveriges största distrikt får en klar fördel när de kommer till stundande träningsläger med sina klubbar.

På tisdagen hade redan Niklas Kronwall och Gabriel Landeskog åkt till USA. William och Alexander Nylander var som sagt inte med. Inte heller Carl Hagelin eller Mattias Janmark fanns på plats.

Nu var Vegas nye världsmästare William Karlsson synnerligen pigg. Han hade två ramträffar i samma 30-sekundersbyte i den avslutande matchen tre mot tre. Pontus Åberg var också pigg, men överlag såg det mycket bra ut.

Sex spelare med Patric Hörnqvist och Rickard Rakell (se bilden nedan) i spetsen gick efter isträningen rakt ut och körde ett pass på konstgräset med personlige tränaren Andreas Öhgren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.