36-årig före detta Färjestads-back kan få chansen i NHL

Solsken

Joakim von Kuznetsov

Efter sitt nya åttaårskontrakt värt 62,4 miljoner dollar har Washingtons ryss Jevgenij Kuznetsov köpt en tavla föreställande Joakim von Anka som sitter och sprider sedelbuntarna omkring sig i sitt jättelika kassavalv. Kuznetsov själv förklarar det dock med att när Sovjet föll var Disneys ankor den första tecknade amerikanska tv-serien som visades i Ryssland.

Förre Färjestadspelaren får chansen

Chris Lee, numera 36 år, har fått ett tryout-kontrakt med Los Angeles. Den förre Färjestads-backen, som 2012-13 gjorde 53 poäng på 64 matcher i Karlstads-klubben har aldrig spelat i NHL. De fyra senaste säsongerna spelade han i KHL, där han satte nytt poängrekord för backar med 65 på 60 matcher senaste säsongen i Metallurg Magnitogorsk. Där vann han också Gagarin Cup 2014 och 2016. I våras var han med och förlorade VM-finalen mot Tre Kronor, men fick med sig ett VM-silver i sin sena landslagsdebut för Kanada. Nu får han fightas med Oscar Fantenberg och Christian Folin om en backplats i Kings.

Nya nummer

Alexander Nylander spelade med nummer 19 i juniorlandslaget och i AHL. När han debuterade i Buffalos NHL-lag i våras fick han nummer 70. Nu byter han till pappa Michaels klassiska 92. Brorsan William i Toronto har 92:an bakfram – 29. Även Viktor Arvidsson i Nashville byter tröjnummer. Efter sjuårskontraktet med Stanley Cup-finalisterna byter han 38 mot 33.

Nytt dyrt arenanamn

Air Canada Centre i Toronto byter namn till Scotiabank Arena. Men det blev ett dyrt namnbyte. Banken får punga ut med 800 miljoner dollar de kommande 20 åren till 2038. Kanadensiska dollar, vilket ändå betyder drygt fem miljarder i svensk kronor

Nya nummer i taket

Eric Lindros ska få sitt nummer 88 upphissat i taket i Philadelphia. I Madison Square Garden ska samma sak hända med Jean Ratelles 19. Det betyder att Jesper Fasts nummer från senaste säsongen pensioneras. Det blir för Jesper att hitta ett nytt i stället.

Köpte chefens hus

Först fixade Tampas general manager Steve Yzerman New York Rangers back Dan Girardi till Florida-laget. Väl där säljer sedan Yzerman sitt hus till lagets nya back för tre miljoner dollar, runt 24 miljoner kronor. Det ligger på fashionabla Davis Island strax söder om hemmaarenan. Samma ö där också Victor Hedman köpte nytt hus förra sommaren. Steven Stamkos och Ryan Callahan bor också där, liksom baseboll-stjärnan Derek Jeter.

Golf och hockey

Jonas Blixt spelade TV-pucken med Värmland men valde som 18-åring golfen i stället. Inför USA-tourens slutspel bytte han golfklubban mot en hockeyklubba igen och hoppade in på ett träningspass med några spelare från New York Islanders. Svensken David Lingmerth var också med liksom Adam Hadwin, kanadensisk golfspelare.

 

Myggbett

Dopnings-okej som upprör

Det blev, med rätta, många upprörda känslor när det för några dagar sedan blev klart från NHL:s sida att de avstängda ryska hockeyspelarna, med Danis Zaripov i spetsen, får spela i NHL. Pseudoephedrin, som var den substans han åkte dit för, är inte ens förbjuden i NHL. Återstår att se om eller när något lag plockar upp den 36-årige trefaldige världsmästaren. Intresse lär finnas både från Tampa och Pittsburgh. Jevgenij Malkin ska ha sagt att han gärna spelar i en kedja med Zaripov.

Inga nya kontrakt än

Alexander Wennberg (bilden ovan) är en av flera stjärnor som ännu inte fått klart med ett nytt kontrakt inför säsongen. Jag pratade med honom i tisdags och han vill tillbaks till Columbus. Ni kan läsa intervjun med Alexander i DN här http://www.dn.se/sport/ishockey/wennberg-tillbaka-efter-skadan-som-stoppade-spel-i-vm/

Här är några fler stjärnor som just nu inte har kontrakt: David Pastrnak, senast i Boston, Jaromir Jagr och Thomas Vanek, Florida, Jarome Iginla, Los Angeles och även den förre målvakten i Djurgården Mantas Armalis har ännu inte fått en förlängning. Han tillhörde senast San Joses organisation.

Strid om träningsarena

St. Louis vill bygga en ny träningsanläggning i Creve Coeur Lake Park ungefär 20 miles från matcharenan Scottrade Center, som ligger centralt i staden. Det har redan börjats med schaktarbeten, men eftersom det är parkmark, måste även federala myndigheter ge sitt tillstånd. Och det är långt ifrån säkert att det blir ett okej där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.