Vegas Golden Knights redan bäst och damerna lämnades i Tampa

Solsken

Dollar till Irmas offer

Tampa Bay Lightning, Florida Panthers, NHL och spelarfacket NHLPA donerade tillsammans 2,7 miljoner dollar till de som drabbats av orkanen Irma. Det är drygt 21 miljoner svenska kronor.

Bästa twittret…

Vegas Golden Knights har redan innan laget spelat en enda minut NHL-hockey tagit en titel. Den nya klubben får jättemycket beröm för sitt twitterkonto, som redan av många anses vara ligans bästa. Bland annat skrev de så här under första träningsmatchen mellan lagets talanger och LA:s dito: ”Vi vet att vi inte gjorde något mål under de första 14 månaderna som klubb. Men 15 månader, där drar vi gränsen.”

Ni kan ju gå in och kolla själva på @GoldenKnights

..och Färjestadsspelare blev historisk

Los Angeles vann matchen med 6-2, men den första historiska målskytten för Vegas Golden Knights blev en före detta Färjestad-spelare. Tomas Hyka spelade 40 matcher i Färjestad och var utlånad i tre till Västerås i allsvenskan 2013-14.

Ni kan se tjeckens historiska mål här: https://twitter.com/goldenknights/status/907761114062000128

Erixons nya chans

26-årige Tim Erixon har inte spelat en enda NHL-match de två senaste säsongerna. Nu får han en ny chans. New Jersey har gett honom ett tryout-kontrakt. Skellefteå-backen har spelat 18 matcher för New York Rangers, 52 för Columbus, åtta i Chicago och senast 15 för Toronto. De två senaste AHL-säsongerna har han spelat för Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Mikas nya singel

New York Rangers center Mika Zibanejad har släppt sin andra singel ”Can’t Go Back Home”. Här kan ni få ett smakprov: open.spotify.com/track/6aoq7kOu

I dag börjar campen

8.00 i dag torsdag inleds Tampa Bay Lightnings träningsläger med läkarundersökning och mediadag. I morgon fredag går Team Andreychuk på is 8.40. Därefter är det Team Lecavaliers tur och sista Team St. Louis. Lite märkligt att Tampa har döpt ett av sina lag till NHL-konkurrenten St. Louis. Men det handlar naturligtvis om Martin St. Louis. Klubbens förste spelare som hedrats med att hans tröjnummer hissats upp i taket. Totalt deltar sex målvakter, 19 backar och 38 forwards. Anton Strålman och Victor Hedman är givetvis med, liksom också Steven Stamkos, tillbaka efter sin svåra knäskada föra säsongen.

Sista Solsken och Myggstick

Äntligen är det dags att åka tillbaka till Florida. Från nästa vecka byter min veckliga (heter det så?) genomgång av trevliga och mindre roliga nyheter från NHL namn till Solsken och Alligatorvarning igen. Från den veckan tar vi avstamp mot ytterligare en NHL-säsong som förhoppningsvis avslutas med en Stanley Cup-parad i downtown Tampa.

Nästa vecka är alligatorn tillbaks igen…

Myggstick

Ingen Karlsson i premiären

Erik Karlsson har ännu ett par veckor av rehab kvar innan han kan gå på is. Han kommer inte att spela Ottawas premiär och det kan dröja till början av november innan han är tillbaka. Det kan till och med dröja ända till 10-11 november innan det blir comeback. Det är då Ottawa möter Colorado i två matcher i Globen i Stockholm.

Damerna evakuerades inte

USA:s damlandslag satsar allt på att ta OS-guld i vinter. Basen för satsningen är arenan i Wesley Chapel i norra Tampa. När Tampa Bay Lightning och Florida Panthers evakuerade alla sin spelare, anställda och deras familjer inför orkanen Irma, lät USA:s hockeyförbund damlandslaget vara kvar. Något förbundet nu får tuff men berättigad kritik för.

Inget nytt i Calgary

Klart nu att det inte blir någon ny arena i Calgary. Saddledome byggdes 1983 och är NHL:s äldsta, om man bortser från Madison Square Garden, som dock har moderniserats kraftigt.

Borttappad puck

Fredrik Claesson har tappat bort tavlan med klubban och pucken som han gjorde sitt första NHL-mål med vid en flytt. Han vädjar nu om hjälp att få tillbaka klenoden och stöds också av sin klubb Ottawa, som säger ”Hey, it worked for Tom Brady…” New England Patriots quarterback fick ju tillbaka sin stulna tröja, den som han bar när han vann sin senaste Super Bowl.

Ryan Ellis borta

Mattias Ekholms meste partner i backlinjen i Nashville Ryan Ellis har opererat knät och blir borta fyra-sex månader. Ett tufft avbräck för Stanley Cup-finalisterna då han var den back som gjorde flest mål i laget förra säsongen.

Tog bort sittplatser

Ottawa har svårt att locka åskådare. Till och med under vårens Stanley Cup-semifinaler gapade många stolar tomma. Hur kommer man tillrätta med att få bort tomma stolar? Ja, man kan ju helt enkelt skruva bort dem. Ottawas hemmaarena tar den här säsongen 1 500 färre åskådare. Stolarna som tagits bort var de som satt högst upp på båda kortsidorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.