Storseger för Golden Knights

Solsken och alligatorvarning är tillbaks igen. Det betyder att jag från den här veckan rapporterar om positivt och mindre roligt från NHL direkt från Tampa.

Solsken

9-4

Nya NHL-laget Vegas Golden Knights slog till ordentligt när laget vann sin första historiska träningsmatch. Det blev 9-4 mot Vancouver. Tyler Wong gjorde tre mål och förre Färjestads-spelaren Tomas Hyka två.

Utematch i Florida

Låter det omöjligt? Kanske, men Tampa Bay Lightnings ägare Jeff Vinik ger inte upp. Varje gång har träffar NHL-basen Gary Bettman frågar han om det inte är på gång med en utematch i Tampa.

5 dollar för en NHL-match

New York Islanders har problem att locka folk till sina matcher i Barcley Center. Till träningsmatchen mot Philadelphia natten till torsdagen svensk tid, kunde man köpa biljetter för fem dollar, runt 40 kronor med dagens dollarkurs.

Sex år i Boston

Till slut kom Boston och David Pastrnak överens. Det betyder att han blir kvar där sex år till.

Duchene och Nashville

Colorados general manager Joe Sakic var ute efter en av Nashvilles fyra toppbackar. I utbyte skulle då Matt Duchene hamna i countrymusikstaden. Men när Ryan Ellis, en av de fyra toppbackarna, tvingades operera knät verkar den affären också gå upp i rök.

Pucken tillrätta

Till sist kan vi berätta en solskenshistoria om Fredrik Claessons borttappade puck. Den han gjorde sitt förstas NHL-mål med och även klubban han använde försvann under en flytt. Nu har den kommit tillbaka och Ottawa-backen är glad igen.

Alligatorvarning

Brian Boyle

32-årige Brian Boyle har fått leukemi. Han lämnade Tampa för Toronto under förra säsongen och till den här hösten blev det klart att han skulle spela i New Jersey. Nu blir det cancer-behandling i stället. Det positiva är att den form av cancer han har också har en hög grad av överlevnad. Själv säger han att han inte har några planer på att sluta med hockeyn. Han stöttas av många i hockeyvärlden här i Nordamerika, men också av sin stora familj. Brian är nämligen en av totalt 13 syskon.

Kesler till jul

Anaheims Ryan Kesler har opererat höften och kan i bästa fall för laget vara tillbaka till jul.

Tekningar inte viktigast

Det är nya hårdare regler vad gäller tekningar. Något som har lett till en hel del utvisningar på försäsongen. När Ottawa och Toronto möttes i måndags, var det exempelvis tre utvisningar för felaktig tekning. Ett rekord i sig, som framkallade burop i Air Canada Centre. Nu får också NHL-ledningen kritik. Felaktiga tekningar kanske inte är det viktigaste, menar kritikerna. Även tuffare regler mot slashing har gjort en del träningsmatcher till rena parodierna. Nio av 18 utvisningar mellan Tampa och Carolina var slashing. Ofta räcker det med att nudda motståndarens handske med klubban för att få en tvåa. ”Det är väl inte specialteam i halva matchen som är meningen med det här” frågade sig Tampas coach Jon Cooper efter matchen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.