Lindblom och Patrick spännande nya spelare i Philadelphia Flyers

Det här är Dagens NHL:s förhandstitt på NHL-lagen inför säsongen 2017-18. Det blir ett lag per dag fram till premiären 4 oktober. Det blir lite om förändringar i laget, vad man kan vänta sig av laget som helhet, svagheter och styrkor, samt frågetecken som förhoppningsvis ska rätas ut. Det blir givetvis lite extra fokus på de svenska spelarna i varje lag.

Jag kallar serien från ”Från Anaheim till Winnipeg”, vilket geografiskt inte är jättelångt med NHL-mått mätt. Men den ska också ta er läsare till alla de andra 29 orterna i Kanada och USA, som också är lyckligt lottade att ha ett NHL-lag.

Från Anaheim till Winnipeg

I dag: Philadelphia Flyers

Ett lag som har alla möjligheter att utmana om en slutspelsplats, även om laget spelar i Metropolitan Division. Men laget måste göra mycket mer mål än de 219 det blev förra säsongen. Där blir det de vanliga producenterna Claude Giroux, Jakub Voracek och Wayne Simmonds laget får luta sig mot för nytillskotten kommer knappast att ösa in poäng. Brayden Schenns 55 poäng, trea i interna poängligan, blir det första som måste ersättas.

Kanske Oskar Lindblom är ett undantag. Han var ju SHL:s stora genombrottsman förra säsongen med 47 poäng för Brynäs på 52 matcher. Men SHL är en sak. Nu ska 21-åringen från Gävle för det första försöka ta en plats i detta klassiska lag. Hockey News tror i alla fall att Oskar tar en plats.

Jori Lehterä är ny från St. Louis, men knappast han någon målkung.

Frågan är då vad Nolan Patrick kommer att kunna bidra med direkt. Han valdes som tvåa i draften i somras och spås en lysande framtid. Den storväxte 19-åringen från Winnipeg kan allt som har med hockey att göra och han gör det redan på en hög nivå. Enda problemet är att tonåringen hittills haft en rasande otur med skador och sjukdomar. Håller han sig frisk och får en bra inskolning i NHL kommer han redan den här säsongen att bidra med en hel del.

Bakom ett redan starkt försvar återfinns dock det som kan bli Flyers bästa värvning. Brian Elliott visade 2015-16 vad han är kapabel till när han nästan tog St. Louis till en Stanley Cup-final. Han hade ett betydligt sämre år i Calgary förra säsongen, men nystarten på östkusten kan bli ett lyft både personligt och för laget.

Efter några år med darrigt på just målvaktsposten kan Elliott skapa den stabilitet laget behöver.

Shayne Gostisbehere hade en fantastisk rookiesäsong med 46 poäng på 64 matcher, men nådde ”bara” 39 på 76 matcher förra säsongen. Han är ändå en av de bästa unga backarna som kommit in i ligan de senaste åren. Även 20-årige ryssen Ivan Provorov har en strålande framtid för sig i NHL.

Där i bakgrunden finns också 22-årige Robert Hägg, som efter tre nordamerikanska säsonger har en stor chans att få spela fler än den debutmatch han fick göra förra säsongen.

Sverige-bekantingen Pierre-Edouard Bellemare har också försvunnit från laget för spel i Las Vegas kommande säsong.

Håller Elliott och försvaret tätt lite bättre och fram för allt måltillverkningen bli bättre, har Philadelphia en stor chans att knipa en slutspelsplats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.