I Detroit är hockey konst och i Las Vegas är fansen i isen

Solsken

Veteraner hyllas

Shane Doan får sitt nummer 19 pensionerat i Phoenix och Vincent Lecavalier får se sitt nummer 4 åka upp i taket i Amalie Arena här i Tampa. Det senare sker 10 februari.

Fansen i isen

När isen gjordes klar för första träningsmatchen på hemmais i Las Vegas tryckte NHL:s nyaste lag in namnen på alla säsongskortsinnehavarna i isen längs med blålinjerna. Skön känsla för fansen till det nya laget att finna smed på isen i hemmamatcherna.

Erik Karlsson på isen

Ottawas lagkapten var tillbaks på isen igen i slutet på förra veckan, efter sommarens fotoperation. För NHL-fansen är det bara att hoppas att han är tillbaka också i spel till matcherna mot Colorado i Globen i början av november.

Hockeykonst

Detroit och bilindustrin har en lång historia ihop, vilket inte minst märkts i logotypen för Red Wings, det vingförsedda hjulet. När nya arenan Little Ceasars Arena nu står klar för första NHL-säsongen bidrog Chevrolet, en av de stora biltillverkarna, med ett konstverk på en av arenans väggar. Det är det bevingade hjulet tillverkat av enbart bildelar.

Släktforskning

Viasats utsände i Los Angeles Jonatan Lindqvist har gett sig på släktforskning inför den här säsongen och minsann funnit att Winnipegs backtuffing Dustin Byfugliens gammelmorfars och gammelmormors föräldrar var från Sverige. Han har också hittat att Eric Lindros gammelfarfar hette Axel och kom från Bredaryd i Småland.

Alligatorvarning

Skadad svensk back

Oliver Ekman Larsson tvingades kliva av träningsmatchen mot San Jose. Arizona föll med 5-4 efter straffar, men lagets stora stjärna fick hjälpas till omklädningsrummet sedan han krockat med San Joses dansk Mikkel Bödker. Han skadade knät, men troligtvis är det ingen fara för hans start i premiären nästa vecka.

Tim utan tröja i Devils

Tim Erixon fick ingen plats i New Jersey efter sitt tryout-kontrakt. Den förre Skellefteå-backen har spelat 93 NHL-matcher för New York Rangers, Columbus, Chicago och Toronto, men fått hålla till i AHL de två senaste säsongerna.

Inget NHL i tv under OS

Tv-bolaget NBC har rättigheterna till vinter-OS här i USA. Tanken var givetvis att hockeyturneringen skulle bli en av de stora tittarmagneterna. Utan NHL-spelare lär inte många amerikaner kolla när USA och Kanadas lag med collegespelare och/eller spelare som spelar i Europa drabbar samman med andra nationer. Nu ger NBC tillbaka mot NHL för beslutet att inte låta ligans spelare delta. Inga NHL-matcher kommer nämligen att sändas i kanalen under pågående OS 7-26 februari.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.