Rekordmånga svenskar men Malkins namn blev felstavat

Solsken

73 svenskar i premiären

73 svenska spelare i NHL-lagens 31 trupper måste vara rekord. Då är ändå sex spelare uppsatta på skadelistan och några ordinarie är osäkra på start i premiären beroende på skadekänningar.

Brorsorna möttes

Adrian och Mario Kempe möttes för första gången i torsdags då LA Kings mötte Arizona. Adrians LA vann med 4-1 utan att någon av bröderna kom i målprotokollet. Mario var utvisad en gång och fick både Jeff Carter och Drew Doughty utvisade. Adrian tog en plats i LA, men storebror Mario får börja i AHL

Endagskontrakt

Bryan Brickell måste avsluta sig karriär sedan han drabbats av MS. Men han skrev ett endagarskontrakt med Chicago. Han ville avsluta sin karriär i klubben där han vann tre Stanley Cup-titlar.

Babcocks brandmannacitat

”Jag har en kompis som är brandman. Han säger att när du kör ett stort fordon spelar det ingen roll hur många krockkuddar det är i de små bilarna, den stora vinner alltid.” Torontos coach förklarar varför han gillar Andreas Borgman, Huddingekillen som vann SM-guld i HV 71 i våras. Natten till torsdagen debuterade han i NHL.

Ny alligatorbild tagen av Linda Suslin Spiess i Everglades.

Alligatorvarning

Jagr lägger av

När 45-åringen Jaromir Jagr presenterades i sin nyaste klubb Calgary sa han också att det här är till 99,9 procent hans sista säsong.

Montreals tröga försäsong

Montreal har varit väldigt starka inledningsvis de två senaste säsongerna. Men försäsongen i år var väldigt blek. Det började med sex raka förluster innan laget till slut vann med 3-1 över Florida i lördags. Dagen efter körde laget över Ottawa med 9-2 där bland annat Jacob de la Rose gjorde två mål.

SHL-topp till AHL

Oskar Lindblom gjorde en strålande säsong med Brynäs i SHL förra året. Men till en plats i Philadelphias NHL-lag räckte det inte. Oskar får börja i farmarlaget. Däremot får Robert Hägg och drafttvåan Nolan Patrick vara med i premiären. Hägg har spelat 202 matcher i AHL. Få svenskar har spelat flera. Här är de som fick lämna NHL-laget de sista dagarna: Gustav Forsling, Chicago, Mario Kempe, Arizona, Timothy Liljegren, Toronto, Anton Lindholm, Colorado, Calle Rosén, Toronto, Joakim Ryan, Filip Sandberg och Marcus Sörensen, samtliga San Jose.

Felstavat på bucklan

Pinsamt värre när Stanley Cup-bucklan visades upp med ingraveringen av de senaste mästarnas namn från Pittsburgh. Jevgenij Malkin har fått sitt namn ingraverat tre gånger. Senaste gången blev det dock fel. På engelska stavas hans förnamn Evgeni. På senaste segerplåten blev det dock Fvgeni.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.