Jesper Bratt har hamnat i ett fint sällskap

Solsken

Bästa expansionslaget

Vegas Golden Knights vann den mycket känslosamma NHL-premiären i spelstaden med 5-2 över Arizona. Det betyder att de gyllene knektarna nu är det bästa expansionslaget genom tiderna med tre raka segrar.

Arizona hyllade publiken

Det mesta har väl sagts om den känslomässiga och fina hyllningen till offren för masskjutningen i Las Vegas i samband med NHL-premiären i staden. Efter matchen brukar förlorade motståndarlag försvinna som en avlöning från isen. Men den här gången stannade Arizona kvar och hyllade och tackade publiken. Snyggt gjort…

Bratts fina sällskap

Jesper Bratts succédebut i New Jersey uppmärksammas stort. Sedan år 2000 har bara fem spelare gjort fem poäng på sina två första NHL-matcher. Bratt är den senaste. De andra är Radim Vrbata 2001, Brent Seebrook 2005, Anze Kopitar 2006 och Vladimir Tarasensko 2012. Inget dåligt sällskap.

Filips fina start

Filip Forsbergs målmässigt tunga höstar kan vara ett minne blott. Efter en fullträff i premiären blev det två mot Philadelphia när han avgjorde. Det betyder att han nu gjort tre mål på tre matcher. Förra säsongen tog det 28 matcher innan det tredje målet kom.

Lika med Sundin

Henrik Sedin inledde säsongen med att kliva upp på andra plats bland NHL-svenskar vad gäller assist. Han och Mats Sundin har nu 785. Snart är Henrik ensam tvåa och får sikta in sig på ettan Nicklas Lidström med 878. Sedin är också femma bland spelare från Europa efter Jagr 1 149, Lidström, Kurri 797 och Peter Stastny 789.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Dödshotet mot Brown

Tampas J.T. Brown höjde sin högra knutna hand under nationalsången inför bortamötet med Florida. Genast började trollen på sociala medier krypa fram. Ett av dem utdelade till och med ett dödshot mot Brown. Beklämmande att kunskapsnivån 2017 ska vara så låg att folk inte vet eller vill förstå afroamerikanernas situation i det här landet.

Sjipatjov-gate

Vad håller Vegas Golden Knights på med när det gäller jättevärvningen Vadim Sjipatjov? Ännu inget spel i NHL för en av de största VM-stjärnorna de senaste åren. Och ryssen vägrar spela i AHL-laget Chicago Wolves.

Publiken bortblåst

Carolina lockade bara 7 892 åskådare hemma mot Columbus i tisdags. Första publiksiffran under 8 000 för klubben, när de inte drabbats av snöstorm. Och det var inte snöstorm i tisdags…

Melkers självmål

Melker Karlsson skulle slå bort pucken från egen målgård, men vispade den i stället rakt in i egen bur. Det betydde 4-1 till Los Angeles mot San Jose i söndags. Glöm och tänd om som en före detta kollega på Gotland brukade skriva i sina krönikor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.