Kutjerov sprider solsken i hela NHL men i Arizona är det öken

Solsken

Nikita Kutjerov

Ryssen (nedan) bara fortsätter göra mål för Tampa Bay Lightning. Mål i säsongens alla sju matcherna nu för in honom i en unik liten grupp spelare där Mario Lemieux toppar. 1992 gjorde han 18 mål på säsongens tolv första matcher i Pittsburgh. Mike Bossy nätade för New York Islanders i de tio första matcherna 1984, Wayne Gretzky i de åtta första 1983 och Ken Hodge respektive Tony Tanti är lika med Kutjerov. De gjorde mål i de sju första matcherna 1973 för Boston och 1983 för Vancouver. Det betyder att Kutjerov nu leder NHL:s poängliga med åtta mål och fyra assist, före kedjekompisen Steven Stamkos som har 2+10.

Foto: Maja Suslin

Bästa nykomlingen

Vegas Golden Knights fortsätter vinna. Fem segrar på de sex första matcherna av ett nytt lag matchas faktiskt bara av Montreal Canadiens 1917-18, då ligan startade och alla lag var nya.

Smart Crosby

Sidney Crosby hann notera att pucken som kom mot honom förpassades dit med handen av Patric Hörnqvist. Iskallt avvaktade han bakom New York Rangers mål till hemmabacken Kevin Shattenkirk petade iväg den. Crosby visste att hade han tagit den hade det blivit avblåst för handpass. När Shattenkirk rört pucken svepte Crosby in den mot mål, från bakom mål, och den tog på Henrik Lundqvist och in till 4-4. Sedan avgjorde Jevgenij Malkin i förlängningen.

Stålmannen Marleau

38-åriga Patrick Marleau spelade sin 1 500:e match i natt mot Detroit. Han blev den 18:e spelaren att nå så många matcher. Torontostjärnan har också en lång obruten svit av matcher, då han inte missat en enda sedan 7 april 2009.

Då hoppade publiken in

Högtalarsystemet i Canadian Tire Centre i Ottawa brakade ihop när Steph La Rochelle sjöng nationalsången inför mötet med Vancouver. Då hoppade publiken in och sjöng färdigt ”Oh Canada”.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Rekorddåliga mesta mästare

Montreal har inlett uselt. Samtliga spelare i laget stod inför nattens möte med LA Kings på minus i plusminusligan. Men inte bara det. Laget hade gjort minst mål av alla, 1,5 i snitt och skottprocenten i spel fem mot fem var det tredje sämsat i ligan. Något måste hända där. Snart.

Öken i Arizona

Coyotes har lyckats bli ännu sämre än i fjol, trots flera intressanta nya spelare. Laget är det enda som ännu inte vunnit en match. Laget släpper in mycket mål och anfallet genererar inte tillräckligt framåt. Oliver Ekman Larsson är långt från formen 2015-16.

Lite publik i Vancouver…

Säsong efter säsong drog Daniel och Henrik Sedin fullt hus hemma i Vancouver. Så är det inte längre. I lördags kom det bara 17 074 åskådare. Det betyder att tio procent av platserna stod tomma i Rogers Arena när Calgary vann med 5-2.

..och Loui knäskadad

Loui Eriksson beräknas bli borta fyra-sex veckor efter sin knäskada.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.