Tampa bäst och Arizona sämst i oktober

Solsken

Marleaus hyllning

Gillar verkligen när NHL-lag hyllar före detta spelare som återvänder med nya lag. Stor respekt för det. I måndags var det dags för Patrick Marleau att efter 19 säsonger återvända till San Jose, nu med Toronto. En lång hyllning med en stående ovation före matchen gjorde att kanadensaren hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Folk på läktarna hade skyltar med texten ”Shark for ever”.

Hattrick

Inte bara John Tavares med dubbla hattrick senaste dryga veckan, utan också Blake Wheeler vet hur man gör mål. Hans hattrick kom i söndags när Winnipeg körde över Pittsburgh. (Se alligatorvarningen nedan)

Den som väntar…

Torontos nye back Andreas Borgman fick vänta ett dygn på att få sitt första mål i NHL. Han gjorde det i måndags mot San Jose, men först på tisdagen blev det rättat att det verkligen var han som var sist på pucken. Hoppas de sparade den…

Äntligen solsken i öknen

Arizona ledde med 3-0, men höll på att tappa det till säsongens tolfte raka förlust. Philadelphia gjorde två mål på 37 sekunder sista minuten av ordinarie tid till 3-3. Men i förlängningen avgjorde Alex Goligoski till Arizonas första seger för säsongen med 4-3. Niklas Hjalmarsson hade två assist och Oliver Ekman Larsson en.

Bäst i oktober

Tampa Bay Lightning. Tio segrar, mest poäng, ihop med St. Louis, flest gjorda mål och ettan Steven Stamkos och tvåan Nikita Kutjerov i poängligan. Till det också Kutjerov som etta i skytteligan. NHL utsåg också Stamkos och Kutjerov till första och andra stjärna i oktober. Det har inte hänt sedan 1995 att ett radarpar gjort mer än 20 poäng var i oktober. Då var det Eric Lindros och John LeClair. Tredje länk i den kedjan hette Mikael Renberg.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Pittsburghs dalar

1-10 mot Chicago, 1-7 mot Tampa och nu 1-7 mot Winnipeg också. Mästarna Pittsburghs dalar är sannerligen djupa. Laget har släppt in näst mest mål i hela ligan nu. 52 mot Arizonas 56.

Lika många skador som förluster

Vegas Golden Knights har bara förlorat tre matcher hittills i NHL. Faktum är att laget förlorat lika många målvakter på grund av skador. Först Marc-André Fleury, sen Malcolm Subban och nu senast Oscar Dansk. Maxime Lagace heter förstekeepern tills vidare…

Sämst i oktober

Arizona eller Montreal. Får ändå bli Arizona då det är resultaten som räknas. Elva förluster innan första segern. Men det är många nya spelare i laget och stundtals har det sett bra ut spelmässigt. Snart kommer laget att få ihop det och börja ta segrar också. Montreal har i alla fall 9 poäng, men spelet har varit allt annat än bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.