Mest mål sedan 2005 och så dök en Leksandslegendar upp i solen

Solsken

Mest mål sedan 2005

Starten på säsongen i NHL var synnerligen målrik. I de första 200 matcherna gjordes det i snitt 6,2 mål. Det är det mesta sedan säsongen 2005-06 då snittet på de första 200 mötena var 6,4.

Charlie Lindgren

23-åringen från Minnesota med det svenska efternamnet debuterade i Montreals mål sent 2016. Totalt har han spelat fem matcher i NHL och vunnit alla. Två förra säsongen och nu två i höst när Carey Price är skadad. Bara Ken Dryden och Wayne Thomas har inlett sina karriärer i Montreal bättre.

Maraton-Doughty

Tisdagens match Anaheim-Los Angeles blev en synnerligen het tillställning. Man kunde tro det var en Conference-final med många av heta fysiska dueller, slagsmål, bra spel och spänning. Rickard Rakell gjorde 3-1 och Anaheim såg ut att vinna. Adrian Kempe reducerade till 2-3 och det var inledningen på LA:s vändning. Kings avgjorde i förlängningen till 4-3. LA-backen Drew Doughty spelade 35.31. Klart mest av alla spelare i någon match hittills den här säsongen.

Kari Eloranta är numera assisterande coach för finska damlandslaget.

Hanna Olssons föräldrar bildade en liten hejarklack i matcherna mot Kanada och Finland.

Sol på Damkronorna

Damkronorna fick lämna novemberrusket i Sverige för en veckas spel mot världens bästa nationer här i Tampa. De tog verkligen tillvara på värmen i uppladdningen inför OS i Sydkorea och joggade ner efter träningarna ute i den flödande Floridasolen. Svenske assisterade coachen före detta Djurgårdstränaren Jared Cipparones pappa passade också på att komma och titta på matchen mot Kanada. Leksandslegendaren Kari Eloranta fanns också på plats. Numera som assisterade till Finlands OS-lag. På läktaren dök också ett par från Västkusten upp, Hanna Olssons föräldrar, iförda var sin Tre Kronor-tröja med Olsson på ryggen.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Dopad ryss på väg till NHL

KHL-spelaren Danis Zaripov är avstängd för dopning. Men de betydligt liberalare dopningsreglerna i NHL gör det fullt möjligt för honom att spela här. Nu har han också fått ett kontraktserbjudande från St. Louis. Han gjorde 45 poäng på 56 match förra säsongen och spelade VM så sent som 2015.

Bäckis svarta svit

Nicklas Bäckström upplever just nu sin djupaste formsvacka sedan han kom till NHL. Han har gått fem matcher utan poäng tidigare. Men nu är Washingtoncentern uppe i sju matcher i rad utan varken mål eller assist.

Vad håller Sakic på med?

Colorados general manager Joe Sakic gjorde inget under sommaren för att förbättra NHL:s sämsta lag. Nu har äntligen Matt Duchene, som ville därifrån, trejdats till Ottawa. I en triangeltrejd fördjupade Nashville sitt centerbestånd med Kyle Turris. Men vad fick Sakic och Colorado? Några breddspelare och framtida draftval. Men nu då? Visst, laget har överraskat positivt i höst. Men nu försvann lagets fjärde bäste poängplockare också. Klart är i alla fall att han har skapat utrymme under lönetaket för en trejd senare under säsongen.

Getzlaf senast i raden

Det är inget slut på Anaheims skadeelände. Ryan Getzlaf fick ju ett skott i ansiktet för drygt en vecka sedan. Nu är det klart att han måste opereras. Han blir borta två månader. Till det är Ryan Kesler och Cam Fowler också borta ett bra tag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.