Teemu Selänne borde hyllats med matchfri kväll

Solsken

Tampa svepte Kalifornien

Vladislav Namestnikov, tredjelänken i Stamkov-kedjan med Steven Stamkos och Nikita Kutjerov, gjorde fyra mål när Tampa slog San Jose, Los Angeles och Anaheim med totalt 12-4 på den succéartade turnén i väst. Namestnikov har gjort åtta av sina nio mål den här säsongen på bortais. Förra säsongen gjorde han totalt 10 mål på 74 matcher.

Bara sex lag bättre

Tampa Bay Lightnings start är historisk bra. Faktiskt är det bara sex lag genom NHL:s första 100 år som startat bättre de första 18 matcherna än Tampas 30 poäng. Det är Chicago 2012-13 med 33 poäng, Philadelphia 1979-80, 32, Toronto 1934-35, 31, Edmonton 1983-84, 31, Detroit 2005-06, 31 och Buffalo 2006-07, 31.

Globen-succé

Återkomsten en bit in i säsongen för NHL till Stockholm blev en succé. Två utsålda Globen, där första matchen mellan Colorado och Ottawa är den bästa NHL-match som spelats i Sverige. En del vill till och med påstå att den första i fredags är den bästa match som spelats i NHL utanför Nordamerika. Den hade allt. Intensitet, bra individuella prestationer, framgångsrika svenskar, fysiskt spel, spänning och snygga mål.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Matchfritt

I måndags valdes Teemu Selänne, Paul Karyiya, Dave Andreychuck och Mark Recchi in i Hockey Hall of Fame. Nu finns det de som tycker att just den kvällen borde vara matchfri. Den kvällens ska enbart vara till för att hylla ligans stjärnor och då ska det inte spelas några matcher.

Montreals målvaktskris

Det är minsann inte bara Vegas som har kris vad gäller skadade målvakter. Det är illa i Montreal också. Både Carey Price och Al Montoya är skadade, men ersättaren Charlie Lindgren har klivit in och räddat laget. Nu behöver han dock avlastning och när Florida satte upp Antti Niemi på waiverlistan högg Canadiens direkt. Det blir finländarens tredje klubb den här säsongen. Efter starten i Pittsburgh blev det bara två matcher i Florida innan de skickade honom vidare igen.

Och Arizona bara torskar…

Förlusten mot Winnipeg i tisdags med 4-1 betydde att Arizona spelat 20 matcher utan att vinna vid ordinarie matchtid. Det är faktiskt ett bottenrekord i ligan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.