Wild Bills genombrott bland riddarna i spelstaden

NHL-listan Solsken och Alligatorvarning från Florida gjorde en utflykt västerut till Las Vegas för att kolla in det nya NHL-laget där. Därför blir det en speciell lista den här veckan, med mycket bilder och ett helt annat tema. Solsken och Alligatorvarning är utbytt mot Jackpot och Game over.

Jackpot

Pappa Erik

Vi börjar med att gratulera Ottawas lagkapten Erik Karlsson, som ska bli pappa.

NHL är en sedelpress

På plats i Las Vegas passar det väl bra att konstatera att ägarna till NHL-lagen, i alla fall de flesta av dem, är riktiga vinnare. Ligan beräknas göra en vinst på 4,5-5 miljarder dollar den här säsongen. Det är alltså upp mot 40 miljarder kronor. I vinst…

Foto: Maja Suslin

William Karlsson möter Anze Kopitar bakom ena målet.

”Wild Bill” höstens genombrott

William Karlsson är Vegas Golden Knights näst bäste poänggörare och tvåa i svenskarnas skytteliga med sina tio mål hittills. Utan tvekan är Märsta-killen höstens stora svenska överraskning så här långt.

Golden Knights

Det nya NHL-laget har verkligen gått all in på riddartemat. I introfilmen har laget tagit hjälp av förmågan att göra show av det mesta i Las Vegas. En fartig film med riddare och hockeyspelare visas på mediakuben. Med eld projicerat på isytan under är den minst sagt mäktig och skulle få arrangörerna av Medeltidsveckan i Visby att gå bananas.

De gyllene NHL-riddarnas nya borg i Las Vegas.

Som från Ivanhoe

Ena kortsidan har också fått riddarteam där trumslagare under matchen drar upp stämningen. Flaggorna med övriga NHL-lags loggor är som om de var lånade ur filmen om Ivanhoe.

Skotträning i solljus

Träningsanläggningen i förstaden Summerlin har fönster rakt ut mot palmerna på ena kortsidan. Vid den andra flödar solljuset in så där lagom utan att störa Oscar Lindbergs skotträning. Men i alla fall tillräckligt för att ge ett spännande ljus kring västerbottningen.

Matkoma efter buffé

Koma är väl ingen jackpot, men en matkoma efter en buffé i Las Vegas är det garanterat. Käkade kött från åtta olika sorters djur innan det blev en avslutning med cheesecake och kaffe.

Stekhet Ekholm

Nashville-backen Mattias Ekholm är stekhet just nu. Han har gjort mål i fyra matcher i rad nu. Det har aldrig något back i klubben gjort tidigare. Tre av målen har han gjort i powerplay och ett i boxplay.

Stökig syskonkärlek

Bröderna Jamie, i Dallas, och Jordie Benn, Montreal, möttes nyligen och det blev ganska tuffa tag mellan dem. På läktarna satt brödernas föräldrar Randy och Heather. När bröderna efter matchen fick frågor om duellen på isen svarade Jordie att de grälade om vilket lags tröjor föräldrarna skulle ha på matchen. Men på bilderna man sett på pappa och mamma verkar de har gått en medelväg. Inga hockeytröjor alls.

Game over

Nytt namn

Att beställa kaffe på Starbucks i USA kan ge en hel del överraskningar. Inte vad gäller smaken, men väl namnet de skriver på muggen. När jag säger Sven får jag en mugg med namnet Smanth.

Räta vinklar…

..är det inte gott om i den här staden. Men det skapar en spännande skyline.

Pyramidalt boende

Räta vinklar kanske, men inte lodräta på Luxor, pyramidhotellet där vi bodde.

Rödin till Davos

Tyvärr sprack chansen för Anton Rödin att ge det en rejäl chans i NHL. Efter brutet kontrakt med Vancouver åker han nu till Schweiz för att spela i Davos.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.