Ottawas GM har pratat med 27-28 andra GM:s sista tre dagarna

Solsken

Äntligen Krüger

Tvåfaldiga Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger är väl inte känd för att vara en stor målskytt. Det tog också till 12 december innan första målet kom i Carolinas tröja. Då visste han inte ens om att han blev målskytt. Vegas-backen bakom eget mål skulle spela upp pucken. Med ryggen mot honom täckte Krüger med sin klubba. Pucken tog på klubban och smet in bakom Marc-André Fleury, som kunde tänkt sig en roligare comeback.

Äntligen Zäta

Inte ens Henrik Zetterberg orkar lyfta Detroit den här säsongen. Det gick 22 matcher mellan hans två senaste mål. I måndags hittade han åter nätet, även om Florida vann med 2-1 i förlängningen. Det var Zätas första mål sedan 18 oktober.

Nytt lönetak

Lönetaket för lagens spelartrupper kommer nästa säsong att ligga någonstans mellan 78 miljoner dollar och 82. Det är 75 miljoner den här säsongen.

100-årsutställningen i Tampa

Under den här säsongen när NHL firar 100 år har en rullande utställning åkt land och riken runt för att visa upp lite av ligans klassiska historia. I helgen som gick hade den nått Tampa.

 

 

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Vad händer i Ottawa?

Tio spelare har av klubbledningen ombetts att göra upp en lista på de lag de i n t e vill trejdas till. Förutom svenskarna Erik Karlsson och Johnny Oduya har också Bobby Ryan, Mike Hoffman, Derick Brassard, Zack Smith, Alex Burrows, Nate Thompson, Clarke MacArthur och Dion Phaneuf fått uppmaningen. Något är på gång i klubben för i natt berättade general manager Pierre Dorion att han talat med 27-28 andra GM:s de senaste tre dagarna, uppger hockeyskribenten Pierre LeBrun.

Sämre än Buffalo

På isen fortsätter det gå trögt, även om laget slog New York Rangers med 3-2 i natt. Bara två segrar på 14 matcher sedan återkomsten från Stockholm imponerar verkligen inte. I tisdags blev det också förlust mot bottenlaget Buffalo med 3-2. Och för Erik Karlsson fortsätter det gå trögt. Bara två assist på de senaste 14 matcherna. Det betyder att laget måste vinna 35 av sina sista 52 matcher för att ta sista platsen i Eastern Conference till slutspelet. Publiken börjar också svika. 13 212 i natt var näst sämsta publiksiffran hemma för säsongen, trots att Rangers var på besök.

Inga frågor till Torts

Efter Columbus förlust med 7-2 mot Edmonton i tisdags kom coachen John Tortorella till presskonferensen, bara för att säga att han inte skulle svara på några frågor. Sedan gick han igen. Kanske bäst så… Men ändå gjorde han inte sitt jobb och svek inte bara fansen utan också sin klubb, ligan, sponsorer och andra samarbetspartners.

Grottfolksstadiet

Slagsmålen, människans primitiva uttryckssätt som en rest från när vi levde i grottor, är ett jätteproblem i NHL. Senaste offret är Columbus Brandon Dubinsky. Efter slagsmålet med Edmontons Zack Kassian fick han en fraktur på okbenet och blir nu borta upp till två månader. Kanske var det det som gjorde coach Tortorella så förbannad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.