NHL från 1:a världskriget till Auston Matthews

Er bloggare med bucklan.

Solsken

Här är hela storyn

Som ni ser på bilden ovan gick jag i närkamp med Stanley Cup-bucklan på Hockey Hall of Fame i Toronto. Det är den bucklan man spelat om sedan 1893 och de senaste 100 åren inom ramen för NHL. Här kan ni läsa hela historien om NHL i min artikel i DN: https://www.dn.se/sport/ishockey/sven-gustavsson-nhl-startade-efter-ond-brad-massdod/

Het Marschessault

Förra säsongen gjorde Jonathan Marschessault succé och öste in mål i Florida, som en av lagets billigaste spelare. Han är fortfarande väldigt billig, men Vegas visste vad de gjorde när de valde honom. I veckan gick Jonathan förbi kedjekompisen William Karlsson till topp i den interna poängligan efter att ha gjort två mål och tre assist de två senaste matcherna. Tolv mål och 19 assist totalt.

Lobbmål och en massa 3:or

Adam Henrique byttes från New Jersey till Anaheim mot backen Sami Vatanen. I måndags möttes de. Henrique kom framstormande på högerkanten, lobbade pucken över Vatanen, rundade finländare och sköt mycket snyggt 3-1. Hans första mål i nya klubben och just efter rundningen av den han fick byta med. Men New Jersey vände och vann med 5-3 efter mål av Jesper Bratt, men främst storspel av Brian Boyle, som assisterade till de tre sista målen, i period nummer 3 på sin 33-årsdag.

Landeskog bästa av 2011:orna

Edmontons Ryan Nugent-Hopkins valdes som etta i draften 2011 före Gabriel Landeskog, Colorado. Men svensken är den som gjort mest poäng av de som draftades 2011. Han har gjort 304 poäng, mot Nugent-Hopkins 290. Trea är ryssen som valdes först som 58:a – Nikita Kutjerov, Tampa, med 282 poäng. Fyra är Winnipegs Mark Scheifele med 264 poäng. Därefter Brandon Saad, Chicago, med 249 vald som 43:a och Johnny Gaudreau, Calgary med 244 poäng, vald som 104:a. På sjunde plats återfinns han som valdes som 208:a av de 211 i draften. Ondrej Palat har gjort 239 poäng i Tampa.

Maple Leafs Garden, som i dag är ett köpcentrum – suck.

Säsongsbiljetter sedan 1931

När Maple Leafs Garden öppnade i november 1931 i Toronto köpte Raymond Arntfield fyra säsongsbiljetter för totalt 12 dollar. De har funnits i familjen ända sedan dess, berättar Toronto Star.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Uppsnurrad

Ojoj vad John Klingberg blev uppsnurrad av Washingtons back Dimitrij Orlov i tisdags när Caps vann med 4-3 efter förlängning där André Burakovsky avgjorde med sitt andra mål i matchen. Där hjälpte det inte mycket att Klingberg just nu leder backarnas poängliga.

Här kan ni se Orlovs uppsnurrning: https://twitter.com/bradytrett/status/943316685699801088

Pittsburghs problem

Mästarna har problem. I alla fall I spelet fem mot fem. Bara fyra lag har släppt in mer mål i den spelformen. Laget ligger i mitten vad gäller mål gjorda i fem mot fem efter at ha varit i botten där också. Tur de har powerplay där Pittsburgh rankas fyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.